Λίγες μόνο ώρες μετά τα… μαντάτα της τρόικας στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρούν οι ελεγκτές της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει αντεπίθεση με «αντίμετρα», ως απάντηση στο Μνημόνιο και τους επαχθείς του όρους.

Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας που έχει ήδη προαναγγελθεί και προβλέπει την ιατροφαρμακευτική κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία όλων των εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ.

Θα προηγηθεί σύσκεψη στο γραφείο του στη Βουλή, στην οποία θα συμμετάσχουν η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, ο υφυπουργός Υγείας, Μιχάλης Τιμοσίδης και ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Ηλίας Κικίλιας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να δείξει κοινωνικό πρόσωπο και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες κινήσεις. Επί της ουσίας, με τη νομοθετική ρύθμιση θα καλύπτονται όχι μόνο οι μακροχρόνια άνεργοι, αλλά και όσοι δεν συμπληρώνουν τον απαραίτητο ελάχιστο αριθμό ενσήμων για βιβλιάριο υγείας (π.χ. οικονομικοί μετανάστες).