Στα χέρια τους θα έπρεπε να πάρουν οι κυβερνήσεις τον έλεγχο της περιεκτικότητας αλατιού στα τρόφιμα προκειμένου να υπάρξει πληρέστερη αντιμετώπιση των καρδιοπαθειών.
Αυστραλοί ερευνητές εκφράζουν τη διαφωνία τους στον καθορισμό των επιπέδων αλατιού στα τρόφιμα από τις ίδιες τις εταιρείες παραγωγής τους.
Εξηγούν πως η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλατιού προκαλεί αύξηση της αρτηριακής πίεσης μεγεθύνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικών επεισοδίων και καρδιοπαθειών.
Οι χρόνιες αυτές παθήσεις κοστίζουν πολύ ακριβά στους κρατικούς προϋπολογισμούς καθώς «στραγγίζουν» τη χρηματοδότηση του τομέα της υγείας.