Αν και στη χώρα μας δεν είναι τόσο δημοφιλείς, όσο οι κοινές πατάτες, οι γλυκοπατάτες αποτελούν μια ιδιαίτερα θρεπτική τροφή που μπορείς να την καταναλώσεις με διάφορους τρόπους.
Είναι καλή πηγή βιταμίνης C, σημαντική για την προφύλαξη από το κρύο και τους ιούς της γρίπης, περιέχει σίδηρο που είναι σημαντικός για να νιώθουμε ενέργεια, αντοχή στο στρες, ενώ βοηθάει στη σωστή ανοσοποιητική λειτουργία και το μεταβολισμό των πρωτεϊνών.
Η γεύση τους μοιάζει με αυτή του ψημένου κάστανου. Δοκίμασέ τες βραστές ή ψητές σκέτες, αλλά και σε γαρνιτούρες, σαν ορεκτικό, σαν επιδόρπιο με προσθήκη ζάχαρης άχνης, σε γέμισμα διαφόρων πιτών κ.λπ.
Περισσότερα θέματα για την υγεία, την άσκηση και τη διατροφή μπορείτε να δείτε στο mch-training.com.