Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τον κορονοϊό κρούει ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης εστιάζοντας στην έξαρση των κρουσμάτων, των νοσηλειών και των θυμάτων. Όπως εξηγεί η μετάλλαξη FLiRT είναι ιδιαίτερα μεταδοτική ενώ τονίζει πως έρχεται νέα έξαρση του ιού.

«Ο κορονοϊός είναι εδώ, δεν καταλαβαίνει από εποχικότητα και θα μας ταλαιπωρεί» διαμήνυσε σήμερα, Παρασκευή 12/7 ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Το 2023 είχαμε 193 εισαγωγές και φέτος για την ίδια εβδομάδα 575. Είχαμε πέντε διασωληνώσεις και τώρα εννέα, είχαμε 16 θανάτους και τώρα 21» δήλωσε.

«Θα υπάρξει μια ύφεση της έξαρσης στο τέλος Ιουλίου αλλά θα ακολουθήσει μια νέα έξαρση στα τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου» εκτίμησε ο καθηγητής πνευμονολογίας.

«Η νέα έξαρση αφορά ηλικιωμένους κυρίως υπερήλικες με πολλά συνοδά προβλήματα, αυτοί κατά κανόνα μπαίνουν στα νοσοκομεία και οποιοσδήποτε έχει τροποποιήσει το ανοσοποιητικό του είτε γιατί παίρνει φάρμακα είτε γιατί έχει κάποιο νόσημα. Αυτοί πρέπει να επανέλθουν στα μέτρα προσωπικής υγιεινής καθώς και εμείς αν αρρωσταίνουμε να μην τους πλησιάζουμε» είπε ο Νίκος Τζανάκης.

«Το εμβόλιο δεν προσφέρει αποστειρωτική ανοσία αλλά μας προστατεύει από τη βαριά νόσηση» σημείωσε κλείνοντας.