Κατά των κέντρων υποδοχής μεταναστών τάσσεται και το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ανακοίνωσή του λέει ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δημιουργηθούν κέντρα κράτησης μεταναστών ενώ προτείνει, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, μία σειρά μέτρων που μπορούν να λύσουν το πρόβλημα.

Αυτές οι λύσεις, σύμφωνα με το δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, είναι να σταματήσουν τα πογκρόμ (όπως τα αποκαλούν τα μέλη του) κατά των μεταναστών και να μη δημιουργηθούν στρατόπεδα συγκεντρώσεων.

Να παρασχεθούν κοινωνικές υπηρεσίες πρόνοιας (τροφή, κατάλυμα, περίθαλψη), σε όσους χρειάζονται βοήθεια, είτε πρόκειται για μετανάστες είτε για Έλληνες.

Επισημαίνεται μάλιστα ότι θα πρέπει να δοθούν άδειες παραμονής με δυνατότητα ταξιδιού στο εξωτερικό σε όσους μετανάστες επιθυμούν να μεταβούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα καθώς και να σταματήσει η κυβέρνηση να παραβιάζει, όπως λένε χαρακτηριστικά, τη διεθνή νομοθεσία και να παράσχει πολιτικό άσυλο σε όσους το δικαιούνται.

Και ζητά να νομιμοποιηθούν και να αποκτήσουν ίσα δικαιώματα όσοι μετανάστες ζουν κι επιθυμούν να παραμείνουν στη χώρα μας.