Η τοποθέτηση μεμβρανών στα παράθυρα είναι ένα από τα μέτρα ασφαλείας που μπορούμε να λάβουμε για το σπίτι μας. Όμως, υπάρχουν ακόμα εφτά σημαντικοί λόγοι για να το κάνουμε.

  • Δυσκολεύετε τους διαρρήκτες. Ένας αποφασισμένο διαρρήκτης που θα βρει την ευκαιρία, δεν θα διστάσει να επιχειρήσει να σπάσει το τζάμι ενός παραθύρου του σπιτιού σας. Όμως, θα του κάνει τη… δουλειά πιο δύσκολη και μπορεί τελικά να τον αποθαρρύνει να συνεχίσει. Γιατί; Καλυμμένο με μεμβράνη, το τζάμι του παράθυρου μπορεί να σπάσει, αλλά παραμένει στη θέση του. Ο διαρρήκτης δεν μπορεί να σπρώξει το τζάμι τόσο γρήγορα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να φτάσει στην κλειδαριά του και να το ανοίξει. Αυτή η καθυστέρηση, μπορεί να τον αποτρέψει. Και αυτή η μέθοδος είναι πολύ φθηνότερη από την εγκατάσταση ενός νέου παραθύρου ανθεκτικό στις κρούσεις.
  • Πιο ανθεκτικό τζάμι. Ένας δυνατός αέρας μπορεί να στείλει κλαδιά ή άλλα αντικείμενα πάνω στα τζάμια σας. Ή να πέσει χαλάζι. Με την τοποθέτηση μεμβράνης ασφαλείας, το γυαλί θα μπορεί να δέχεται πολύ πιο ισχυρά χτυπήματα χωρίς να θρυμματίζεται.
  • Πιο ασφαλή παιδιά. Τα παιδιά είναι παιδιά. Θα πετάξουν παιχνίδια, θα τρέξουν, θα κάνουν όποια αταξία,… χρειάζεται. Κάθε παιδικό παιχνίδι μπορεί να γίνει… απειλητικό για τα τζάμια σας. Αν τοποθετήσετε μεμβράνη ασφαλείας στα παράθυρά σας, δεν θα αποτρέψετε την πιθανότητα να προσγειωθεί κανά… πατίνι στο τζάμι, αλλά σίγουρα δεν θα δείτε το σπασμένο τζάμι να θρυμματίζεται στον χώρο όπου παίζει το παιδί σας και το σπίτι να γεμίζει επικίνδυνα θραύσματα.
  • Και πιο ασφαλή κατοικίδια. Ατίθασα ή ζωηρά σκυλάκια μπορεί τρέχοντας ή παίζοντας να πέσουν πάνω σε κάποιο τζάμι. Ή να το πάθουν τρέχοντας να γαβγίσουν σε κάποιον διανομέα. Τα ατυχήματα αυτά δεν είναι καθόλου σπάνια – αρκεί μια ματιά στις μηχανές αναζήτησης του Internet. πέφτουν συχνά συνήθως του ατυχήματος. Έτσι, όπως και για τα παιδιά, εξασφαλίζετε ότι το τζάμι δεν θα θρυμματιστεί και δεν θα τραυματιστεί κανείς.
  • Ελαχιστοποιείτε τα «αθλητικά» ατυχήματα. Τα παιδιά σας παίζουν ποδόσφαιρο στον κήπο ή στην αυλή. Ένα άστοχο σουτ που καταλήγει στο παράθυρο, σημαίνει σπασμένο τζάμι. Και εδώ θα γλιτώσετε από τα θραύσματα που θα γεμίσουν τον χώρο.
  • Γλιτώνετε από ατυχήματα στα μαστορέματα. Αν έχετε κάποιο χόμπι που περιλαμβάνει μαστορέματα, δεν είναι απίθανο να χτυπήσετε κάποιο τζάμι με μια σανίδα ή κάποιο εργαλείο ή με κάποιο βαρύ εξάρτημα που μπορεί να αναπηδήσει. Εδώ, μάλιστα, αν το τζάμι είναι καλυμμένο με μεμβράνη ασφαλείας, μπορεί να γλιτώσετε και το σπάσιμο του τζαμιού.
    Αποκτάτε αντηλιακή προστασία. Οι ακτίνες του ήλιου είναι βλαπτικές παντού, ακόμα και στο σπίτι σας, την ώρα που διαβάζετε καθισμένοι στην πολυθρόνα σας δίπλα στο παράθυρο. Πολλές μεμβράνες ασφαλείας παραθύρων προσφέρουν προστασία και από τις ακτίνες UV.
  • Περισσότερη ιδιωτικότητα. Ιδίως αν μένετε σε μονοκατοικία ή σε ισόγειο, οι μεμβράνες ασφαλείας στα παράθυρα προσφέρουν ακόμα ένα επίπεδο προστασίας της ιδιωτικότητάς σας. Αυτό είναι επιπλέον μέτρο ασφαλείας από τα αδιάκριτα βλέμματα των κακοπροαίρετων.