Στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου έχουν βρει καταφύγιο τουλάχιστον 2.500 κάτοικοι – σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς -, οι οποίοι έφυγαν από την Ν. Αγχίαλο και τις γύρω περιοχές, αναγκασμένοι να εκκενώσουν τις κοινότητές εξαιτίας της φωτιάς που καίει τη Μαγνησία. Εκεί υπάρχουν χώροι φιλοξενίας, με φαγητό, νερό, χώρους απασχόλησης των μικρών παιδιών, αλλά και κρεβάτια κυρίως για τους ηλικιωμένους.

Οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν στο Βόλο με πλωτά μέσα, ΙΧ και λεωφορεία προκειμένου να ξεφύγουν από την πύρινη λαίλαπα, ενώ στη Νέα Αγχίαλο συγκλονίζονταν και από τις ισχυρές εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών του στρατού.

Οι αίθουσες του κτιρίου έχουν διαμορφωθεί για να υποδεχθούν τους πυρόπληκτους ώστε να διανυκτερεύσουν στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου, ενώ στήθηκαν και ράντζα που συγκέντρωσε ο Δήμος Βόλου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thenewspaper.gr, οι αίθουσες έχουν πλήρη κλιματισμό, ενώ προσφέρεται φαγητό, νερό. Στο σημείο, επιπλέον, βρίσκονται και νοσηλευτές για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε όσους το έχουν ανάγκη μιας και τα τελευταία 24ωρα η ατμόσφαιρα στη Μαγνησία είναι αποπνικτική.

Στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου βρέθηκε και ο δήμαρχος της πόλης, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος συνομίλησε με τους κατοίκους.

Οι υπεύθυνοι του δήμου Βόλου μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισαν ότι στο εκθεσιακό κέντρο γίνεται μια πρώτη υποδοχή παρέχονται νερό, αναψυκτικά, χυμοί και φαγητό στους πυρόπληκτους από εθελοντικές ομάδες, έχει οργανωθεί πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για οτιδήποτε χρειάζεται καθένας με τη μορφή φαρμάκων είτε με τη μορφή φροντίδας.

Στα ράντζα που παρείχε ο στρατός ξεκουράζονται κυρίως ηλικιωμένοι άνθρωποι, πολλοί πολίτες βρίσκονται έξω από το εκθεσιακό κέντρο, ενώ τα παιδιά απασχολούνται με ειδικούς σε παιδαγωγούς.