Την πρώτη συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Τουρισμού, αρμόδια επί των θεμάτων του Θρησκευτικού και Προσκυνητικού Τουρισμού, κυρία Έλενα Ράπτη είχε σήμερα στο Υπουργείο Τουρισμού, ο αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, της Διοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, ο αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος ενημέρωσε την κα Υφυπουργό για τις έως σήμερα δράσεις του Συν. Γραφείου με ιδιαίτερη έμφαση στο υπάρχον «Πρωτόκολλο Συνεργασίας» μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδας και του Υπουργείου Τουρισμού, καθώς και στην «Κοινή Επιτροπή» για Θέματα Θρησκευτικού και Προσκυνηματικού Τουρισμού.

Από κοινού εξέφρασαν την επιθυμία τους για την εν γένει συνέχεια συνεργασίας και την περαιτέρω ανάπτυξή της, κάνοντας ιδιαίτερο λόγο για την επαναδραστηριοποίηση της «Κοινής Συντονιστικής Επιτροπής». Μάλιστα, σχεδίασαν τις άμεσες κοινές δράσεις οι οποίες θα αναδείξουν τη χώρα μας και θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του βιώσιμου ελληνικού τουρισμού. 

Η Υφυπουργός,  αναγνωρίζοντας το έως σήμερα πολύπλευρο και ιδιαίτερα σημαντικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος, διά του Συνοδικού Αυτής Γραφείου επί των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων του Θρησκευτικού Τουρισμού, παρείχε τη διαβεβαίωση της ως αρμόδια επί των θεμάτων, για την πλήρη και στενή συνεργασία της με την Εκκλησία της Ελλάδος.

Ο αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, στην επίσκεψή του ήταν συνοδευόμενος από τον πάτερ Νεκτάριο Κοτρότσιο εξ Αμερικής, καθώς και τον ομογενή επιχειρηματία Πολ Κοτρότσιο-εκδότη των Hellenic News- με τη σύζυγό του Ιλιάδα.