Δύσκολη είναι και αυτή η νύχτα για τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής: δύο από τα σχεδόν 50 πύρινα μέτωπα, στη Δυτική Αττική και στο Λουτράκι, έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις, ενώ 45 έχουν ελεγχθεί.

Δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, πυροσβέστες, εθελοντές, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, μέλη των σωμάτων ασφαλείας και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, αφού δεν θα έχουν στη διάθεσή τους εναέρια μέσα, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να περιορίσουν τις φλόγες.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα (17/7) στα Δερβενοχώρια κινήθηκε χθες Τρίτη (18/7) προς τη Μάνδρα, περνώντας από πολλούς οικισμούς, απανθρακώνοντας σπίτια και οχήματα. Οι οικισμοί Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Πουρνάρι, Αγιά Σωτήρα, Νέα Ζωή, Νέος Πόντος, Λουτρόπυργος, Άνω Βλυχάδα, Συνοικισμός Όθωνα και Ευταξία εκκενώθηκαν.

Η Μίνα Καραμήτρου ήταν στον αέρα του Open και ο δημοσιογράφος Γιάννης Ρήγος βρισκόταν εκείνη την ώρα στην αρχή του οικισμού Νέα Ζωή, όπου πλησίαζαν απειλητικά οι φλόγες. Ο ρεπόρτερ του καναλιού εντόπισε τον μεγάλο κίνδυνο που αντιμετώπιζε ένα σκυλί που παρέμενε δεμένο σε επιχείρηση με δομικά υλικά και κλήθηκε από την παρουσιάστρια του Open να ενημερώσει για το που είναι το σκυλί. Ακούγοντας τον δημοσιογράφο η Μίνα Καραμήτρου ξέσπασε για τους ιδιοκτήτες του σκυλιού που από ό,τι φαίνεται το άφησαν δεμένο στην περίφραξη της επιχείρησής τους:

«Σε ποιο σημείο βρίσκεστε; Όχι Γιάννη πρέπει… Στην είσοδο της Νέας Ζωής υπάρχει μία επιχείρηση με δομικά υλικά. Σε παρακαλώ Γιάννη γιατί αν αυτό το σκυλάκι είναι δεμένο… Δεν μπορεί να μείνει σε καμία περίπτωση. Σε καμία περίπτωση! Απορώ οι άνθρωποι που έφυγαν από εκεί για να σωθούν, πώς άφησαν το σκυλάκι δεμένο εκεί. Με συγχωρείτε για την έντασή μου αλλά…» ανέφερε χαρακτηριστικά η Μίνα Καραμήτρου.