Σε πλήρη εξέλιξη είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στον Έμπωνα της Ρόδου. Ο κ. Βαθρακογιάννης στην ενημέρωση που πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης (18/07) επισήμανε ότι είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν μέχρι το τελευταίο φως 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρα και μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης και όπως τόνισε, μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Οι εικόνες από τη φωτιά στη Ρόδο είναι τρομακτικές με το πύρινο μέτωπο να εξαπλώνεται σε μήκος αρκετών χιλιομέτρων.

Μέτωπο φωτιάς Απόλλωνα Ρόδου ώρα 22:00

Posted by Rodos live news 24h on Tuesday, July 18, 2023

«Η μάχη δίνεται συντεταγμένα»

Η μάχη της κατάσβεσης δίνεται από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ομάδες εθελοντών, ιδιώτες, ενώ συνδράμουν στην προσπάθεια στελέχη των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του δήμου Ρόδου. Νωρίτερα είχαν πραγματοποιηθεί ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροπλάνα.

https://www.facebook.com/Giatifisi/videos/1347048369178364/

Η περιοχή όπου συνεχίζει να καίει η φωτιά είναι πυκνή δασική έκταση και δύσβατη, γεγονός που δυσκολευει σημαντικά την προσπάθεια κατάσβεσης, ενώ το καλό είναι ότι έχει εξασθενήσει σημαντικά η ισχύς των ανέμων.

Σε εξέλιξη η φωτιά στα Απόλλωνα

Posted by Χρήστος Ευστρατίου on Tuesday, July 18, 2023

Σε δήλωσή του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, τόνισε τα εξής: «Η μάχη στην φωτιά στα Απόλλωνα της Ρόδου δίνεται συντεταγμένα και με όλες τις δυνάμεις που ο τόπος διαθέτει. Δυνάμεις, που σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους. Είμαστε δίπλα τους».