Ρωσικός πύραυλος έπληξε πολυκατοικία κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ουκρανική πόλη Λβιβ (δυτικά), προκαλώντας θύματα, έκανε γνωστό ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησής της, ο Μαξίμ Κοζίτσκι.

«Ρωσικός πύραυλος έπληξε πολυκατοικία στη Λβιβ. Εκδηλώθηκε πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε γρήγορα. Υπάρχουν θύματα», ανέφερε ο κ. Κοζίτσκι μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος της Λβιβ, ο Αντρίι Σαντόβι, έκανε λόγο για τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες, οι δύο εκ των οποίων βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, και προειδοποίησε πως ο αριθμός των θυμάτων «αυξάνεται». «Όλες οι δημοτικές υπηρεσίες κάνουν τη δουλειά τους», πρόσθεσε.

Ο κ. Κοζίτσκι ανέφερε ακόμη πως χτυπήθηκε «υποδομή καίριας σημασίας», χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι αναρτήσεις από τους αξιωματούχους ακολουθούν συναγερμούς σε μεγάλο μέρος της επικράτειας της Ουκρανίας και πληροφορίες για ρωσικούς πυραύλους κρουζ στον ουκρανικό εναέριο χώρο και αναφορές πως καταρρίφθηκαν οκτώ drones στην επαρχία Μικολάιβ.

Εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα μέτωπα, η Λβιβ και η περιφέρειά της έχουν υποστεί επανειλημμένα επιθέσεις αφότου ο ρωσικός στρατός εισέβαλε στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου 2022. Τη νύχτα της 19ης προς 20ή Ιουνίου, επλήγη υποδομή «καίριας σημασίας» στη Λβιβ από ρωσικά UAVs, είχε αναφέρει ο κ. Κοζίτσκι.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν τον Μάρτιο σε ρωσική επιδρομή η οποία έπληξε κατοικημένη περιοχή στη Βελίκα Βιλτσανίτσα, στην περιφέρεια της Λβιβ.

Νέα επίθεση στη Μακιίβκα – Φωτιά σε αποθήκη καυσίμων

Στο μεταξύ, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν νέα επίθεση στην πόλη Μακιίβκα, στα ανατολικά και πιο συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του Ντονμπάς. Η Μακιίβκα βρίσκεται υπό την κατοχή των ρωσικών δυνάμεων.

Στόχος της επίθεσης ήταν αποθήκη καυσίμων, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά σε πέντε δεξαμενές και να εξαπλωθεί στη γύρω περιοχή.