Η Έλενα Ράπτη Υπ. Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, φιλοξενήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό TV 100 Θεσσαλονίκης στην εκπομπή “Εθνικές Εκλογές 2023” με τον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη και συζήτησαν  για την πολιτική επικαιρότητα.

Πιο συγκεκριμένα:

  • για το τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου αλλά και την εργαλειοποίηση του από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι, είναι στιγμές αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Το τραγικό ναυάγιο αναδεικνύει με δραματικό τρόπο την ανάγκη συνεκτικής ευρωπαϊκής πολιτικής, ώστε να αντιμετωπιστούν τα άθλια δίκτυα των εγκληματιών που διακινούν απελπισμένους ανθρώπους. Η Ελλάδα τα τελευταία 4 χρόνια εφάρμοσε μια αυστηρή, αλλά δίκαιη πολιτική. Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε σαν «εμπειρογνώμονας-ανακριτής» ναυτικών δυστυχημάτων για θέματα που δεν γνωρίζει, διασύροντας διεθνώς την χώρα μας, με μόνο σκοπό να εργαλειοποιήσει πολιτικά το τραγικό ναυάγιο».
  • για την ανάγκη σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου είπε  «Οι πολίτες έδωσαν μια καθαρή απάντηση ποια κυβέρνηση θέλουν και ποιόν Πρωθυπουργό. Έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για να έχει η χώρα μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, που θα προχωρήσει στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Η ασφαλής αυτοδυναμία -όχι οριακή- είναι προϋπόθεση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα τις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες έχουμε δεσμευτεί. Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις δεν είναι ανεξέλεγκτες. Ψηφίζουμε για Κυβέρνηση και όχι για Αντιπολίτευση.».

🔘για την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα της οικονομίας ανέφερε: «Ενδεικτικά: Μειώσαμε 50 φόρους. Μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 35%. Καταργήσαμε την εισφορά αλληλεγγύης για όλους. Καταργήσαμε τη φορολόγηση στην γονική παροχή μέχρι και τις 800.000 ευρώ. Μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές για τους εργαζόμενους και για τις επιχειρήσεις. Μειώσαμε την ανεργία κατά 7 μονάδες. Δημιουργήσαμε 300.000 νέες θέσεις εργασίας. Αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό στα 780 ευρώ. Αυξήσαμε 8% τις συντάξεις. Με την ίδια συνέπεια θα συνεχίσουμε και στην επόμενη τετραετία».

🔹Φιλοξενήθηκα στον τηλεοπτικό σταθμό TV 100 Θεσσαλονίκης @Tv100.skg στην εκπομπή “Εθνικές Εκλογές 2023” με τον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη και συζητήσαμε για την πολιτική επικαιρότητα.🔹Πιο συγκεκριμένα:🔘για το τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου αλλά και την εργαλειοποίηση του από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι, είναι στιγμές αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Το τραγικό ναυάγιο αναδεικνύει με δραματικό τρόπο την ανάγκη συνεκτικής ευρωπαϊκής πολιτικής, ώστε να αντιμετωπιστούν τα άθλια δίκτυα των εγκληματιών που διακινούν απελπισμένους ανθρώπους. Η Ελλάδα τα τελευταία 4 χρόνια εφάρμοσε μια αυστηρή, αλλά δίκαιη πολιτική. Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε σαν «εμπειρογνώμονας-ανακριτής» ναυτικών δυστυχημάτων για θέματα που δεν γνωρίζει, διασύροντας διεθνώς την χώρα μας, με μόνο σκοπό να εργαλειοποιήσει πολιτικά το τραγικό ναυάγιο».🔘για την ανάγκη σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. «Οι πολίτες έδωσαν μια καθαρή απάντηση ποια κυβέρνηση θέλουν και ποιόν Πρωθυπουργό. Έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για να έχει η χώρα μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, που θα προχωρήσει στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Η ασφαλής αυτοδυναμία -όχι οριακή- είναι προϋπόθεση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα τις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες έχουμε δεσμευτεί. Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις δεν είναι ανεξέλεγκτες. Ψηφίζουμε για Κυβέρνηση και όχι για Αντιπολίτευση.».🔘για την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα της οικονομίας. «Ενδεικτικά: Μειώσαμε 50 φόρους. Μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 35%. Καταργήσαμε την εισφορά αλληλεγγύης για όλους. Καταργήσαμε τη φορολόγηση στην γονική παροχή μέχρι και τις 800.000 ευρώ. Μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές για τους εργαζόμενους και για τις επιχειρήσεις. Μειώσαμε την ανεργία κατά 7 μονάδες. Δημιουργήσαμε 300.000 νέες θέσεις εργασίας. Αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό στα 780 ευρώ. Αυξήσαμε 8% τις συντάξεις. Με την ίδια συνέπεια θα συνεχίσουμε και στην επόμενη τετραετία».#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #ΝέαΔημοκρατία@Tv100.skg

Posted by Elena Rapti on Wednesday, June 21, 2023