Συγκλόνισε ο γιος του διασωληνωμένου ομογενούς από το Σουδάν με την περιγραφή που έδωσε για όσα έζησε στην εμπόλεμη χώρα, αναφέροντας πως γινόντουσαν συνέχεια βομβαρδισμοί και πως είχαν ξεμείνει από προμήθειες για μέρες.

Ο άνδρας μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του OPEN και ανέφερε πως «φέραμε εδώ στο νοσοκομείο τον μπαμπά. Του άνοιξαν την κοιλιά, γιατί μας είπαν ότι έπαθε μόλυνση από τη σφαίρα. Στο γαλλικό νοσοκομείο, χθες, καθάρισαν το τραύμα. Δεν το άγγιξαν, γιατί φοβούνταν. Σήμερα στις 18:30 θα μπει στο χειρουργείο και αύριο το πρωί περίπου στις 11:00 θα μας πουν πώς πήγε η επέμβαση και τι θα επακολουθήσει».

«Έβαλα τα δυνατά μου από την αρχή για τον πατέρα μου και τον κ. Μάρκο. Έκανα ό,τι μπορούσα για να τους βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, είπε ότι «ήμασταν χωρίς ρεύμα 18 ώρες τη μέρα. Είχαμε 4 ώρες να φορτίσουμε κινητά, να βρούμε παγωμένο νερό. Δεν είχαμε γεννήτριες, τίποτα».

«Ήρθαν τα αεροπλάνα κι έριχναν βόμβες παντού. Το σπίτι κουνιόταν, πίστευα ότι θα πεθάνουμε όλοι μας. Δεν θα γυρίσω ποτέ πίσω, βέβαια… Να μείνετε μακριά από αυτήν τη χώρα και να μην ξαναπάτε ποτέ και για τίποτα…», είπε μεταξύ άλλων.