Ένα από τα θετικότερα αποτελέσματα της ραγδαίας εξέλιξης του διαδικτύου, των social media και των applications γενικότερα είναι η ικανότητά τους να αφυπνούν και να συσπειρώνουν τους χρήστες γύρω από σημαντικά κοινωνικά ζητήματα και να τους προσφέρουν τη δυνατότητα να βοηθούν σε σημαντικούς σκοπούς άμεσα και γρήγορα.

Τον τελευταίο καιρό μάλιστα η ανθρωπότητα έχει κληθεί να αντιμετωπίσει κρίσεις οι οποίες απαιτούν τη συλλογική προσπάθεια όλων μας, όπως είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής για παράδειγμα.

Τόσο στο παραπάνω παράδειγμα όσο και στην αντιμετώπιση άλλων κοινωνικών κρίσεων η συνεργασία πολλών ανθρώπων έχει αποδειχθεί άκρως αποτελεσματική για την αντιμετώπιση τους, καθώς οι περισσότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας απαιτούν συλλογική δράση και συντονισμό.

Η σύμπραξη επιτρέπει σε διαφορετικά άτομα και ομάδες να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις και να βελτιώσουν τις ζωές των ανθρώπων. Προκειμένου να επιτευχθεί η εν λόγω συνεργασία χρειάζεται κάποιος να ανοίξει το διάλογο, να αναλάβει τον συντονισμό και εν ολίγοις να δώσει σε όλους εμάς που επιθυμούμε να βοηθήσουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο υπάρχει μία ελληνική εφαρμογή η οποία αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο, τη σύνδεση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων μέσα από την πλατφόρμα της, έτσι ώστε να ενδυναμώσει κοινωνικά μηνύματα και να ενεργοποιήσει την κοινότητα των χρηστών της.

Αν αναρωτιέσαι ακόμη ποια είναι αυτή, πρόκειται για μία αγαπημένη πλατφόρμα που χρησιμοποιείς καθημερινά εσύ, εγώ και ο διπλανός σου. Κάθε φορά που σου έρχεται η όρεξη για ένα χορταστικό γεύμα ή ένα δροσερό ρόφημα, το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να ανοίξεις το efood delivery app και να παραγγείλεις ότι τραβάει η όρεξη σου. Τότε, πολύ πιθανό να έχεις προσέξει ότι κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σου δίνεται η δυνατότητα με ένα μικρό τίμημα να στηρίξεις σημαντικές κοινωνικές ανάγκες που έχουν σημασία για σένα!

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί ο μεγάλος σεισμός που έπληξε πριν λίγο καιρό την Τουρκία και τη Συρία. Η προσπάθειά του efood ήταν άμεση και η υποστήριξη των χρηστών του ιδιαίτερα σημαντική και καταλυτική, αφού, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και με τη συμβολή όλων μας συγκεντρώθηκαν 27.400 από δωρεές 18.000 χρηστών. Επιπλέον το efood πρόσφερε 10.000 ευρώ σε είδη πρώτης ανάγκης για το Humanity Greece, απαραίτητο εξοπλισμό όπως κράνη, γάντια, φακούς και μπότες στην Solidarity Now.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μία τεράστια απόδειξη πως η συλλογική προσπάθεια μπορεί να καταφέρει πολλά και να μοιράσει αγάπη και στήριξη σε όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Μέχρι σήμερα, στις δράσεις που κατά καιρούς υποστηρίζει το efood, έχουν συνεισφέρει περισσότεροι από 100.000 χρήστες!

Τα τελευταία χρόνια το efood σχεδιάζει και υλοποιεί ένα διευρυμένο πρόγραμμα κοινωνικών δράσεων, στηρίζοντας όλους όσοι το έχουν ανάγκη. 

Σε αυτό το πλαίσιο γεννήθηκε το Love Delivered. Οι τρεις βασικοί πυλώνες του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, είναι η εταιρική συνεισφορά, η δυνατότητα των χρηστών να συνεισφέρουν σε προγράμματα ΜΚΟ μέσω της πλατφόρμας για διαφορετικούς σκοπούς και οι εθελοντικές δράσεις των εργαζομένων, των efooders δηλαδή.

Είναι ωραίο να απολαμβάνεις ένα ωραίο γεύμα από το αγαπημένο σου εστιατόριο μέσα στη θαλπωρή του σπιτιού σου, αλλά είναι ακόμη πιο ωραία η αίσθηση που έχεις όταν παράλληλα βοηθάς τους γύρω σου, την κοινωνία, το περιβάλλον και γενικά ότι έχει αξία για σένα!

Γι’ αυτό το λόγο το efood δίνει σε όλους μας έναν εύκολο τρόπο να προσφέρουμε μέσα από μια υπηρεσία που γνωρίζουμε, εμπιστευόμαστε και χρησιμοποιούμε καθημερινά.