Στιγμές βγαλμένες από θρίλερ έζησαν εκατοντάδες επιβάτες στα Τέμπη, οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα δυστύχημα και ενώ κάποιοι σώθηκαν, για άλλους το νήμα της ζωής κόπηκε τόσο πρόωρα ύστερα από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

Μαρτυρίες επιβατών σκιαγραφούν τα όσα εφιαλτικά έζησαν και μια από αυτές είναι και του Στέφανου Γωγάκου. «Εγώ ταξίδεψα χθες το πρωί για Αθήνα και το απόγευμα πήρα των 7μιση. Στο Παλιοφάρσαλο μας ενημέρωσαν ότι πρέπει να κάνουμε 15 λεπτά στάση για ένα τεχνικό πρόβλημα, αλλά μας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Διαπίστωσα ότι στο βαγόνι 5 γέμισαν όλες οι θέσεις με νέα παιδιά.

Όταν φτάνουμε στα Τέμπη αισθανθήκαμε ένα δυατό θόρυβο και βλέπουμε από μακριά στα μπροστινά βαγόνια μια μεγάλη φωτιά. Στο βαγόνι μας έσπασαν όλα τα τζάμια και τα θραύσματα μας χτύπησαν. Τα πράγματά μας εκτοξεύτηκαν από το ένα μέρος στο άλλο, τα παιδιά έπεσαν στο πάτωμα, εγώ χτύπησα στο κεφάλι μου.

Τα φώτα σβήσανε, ήμασταν στο σκοτάδι. Θυμάμαι ότι όλοι φώναζαν και όλοι κοιτούσαν να βγουν έξω. Κάποιοι πήραν την πρωτοβουλία να πηδήξουν από τα παράθυρα γιατί η πόρτα ήταν κλειστή. Πήγα και εγώ να δω μπας και πηδήξω, αλλά κάτω ήταν ένας μικρός αλλά απότομος γκρεμός και ήταν επικίνδυνο. Τη στιγμή εκείνη ήρθαν 2-3 υπάλληλοι του σταθμού και μας απέτρεψαν και μας είπαν “προσέξτε, δεν κινδυνεύετε σε λίγο ανοίγουμε την πόρτα εξόδου”».

«Έζησα την Κόλαση του Δάντη. Είδα να κλαίνε παιδιά και να ουρλιάζουν. Πρέπει κάποιος να πληρώσει για αυτό το λάθος που έγινε. Ακόμα δεν μπορώ να συνέλθω από αυτό που έγινε. Δεν θα ξαναμπώ σε τρένο στην Ελλάδα».