Τα παιδιά δεν αντιλαμβάνονται πάντα τη διαφορά μεταξύ αγγίγματος που επιτρέπεται και εκείνου που θεωρείται ανάρμοστο. Πείτε τους ότι δεν είναι σωστό να κοιτάζει ή να αγγίζει κανείς τα απόκρυφα σημεία του σώματός τους, ούτε να τους ζητάει να δουν ή να αγγίξουν αυτά τα σημεία στο σώμα κάποιου άλλου. 

Ο Κανόνας του Εσώρουχου τα βοηθάει να αναγνωρίζουν ένα εμφανές όριο που είναι επίσης εύκολο να θυμούνται: το εσώρουχο. Ταυτόχρονα, βοηθάει τους μεγάλους να ξεκινήσουν μια κουβέντα με τα παιδιά. 

Αν τυχόν τα παιδιά δεν είναι βέβαια κατά πόσον η συμπεριφορά ενός ενήλικα είναι αποδεκτή ή όχι, φροντίστε να ξέρουν ότι μπορούν να στραφούν σε κάποιον ενήλικα που εμπιστεύονται ώστε να τα βοηθήσει.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΑΝΤΕΝΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 

🔸 Ο Κανόνας του Εσώρουχου – Βίντεο 3 🔸Τα παιδιά δεν αντιλαμβάνονται πάντα τη διαφορά μεταξύ αγγίγματος που επιτρέπεται και εκείνου που θεωρείται ανάρμοστο. Πείτε τους ότι δεν είναι σωστό να κοιτάζει ή να αγγίζει κανείς τα απόκρυφα σημεία του σώματός τους, ούτε να τους ζητάει να δουν ή να αγγίξουν αυτά τα σημεία στο σώμα κάποιου άλλου. 🔸Ο Κανόνας του Εσώρουχου τα βοηθάει να αναγνωρίζουν ένα εμφανές όριο που είναι επίσης εύκολο να θυμούνται: το εσώρουχο. Ταυτόχρονα, βοηθάει τους μεγάλους να ξεκινήσουν μια κουβέντα με τα παιδιά. 🔸Αν τυχόν τα παιδιά δεν είναι βέβαια κατά πόσον η συμπεριφορά ενός ενήλικα είναι αποδεκτή ή όχι, φροντίστε να ξέρουν ότι μπορούν να στραφούν σε κάποιον ενήλικα που εμπιστεύονται ώστε να τα βοηθήσει.🔸ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΑΝΤΕΝΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ #ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #ΝέαΔημοκρατία #σπάσετησιωπή #προστασίαπαιδιών #ένασταπέντε #παιδικήσεξουαλικήκακοποίηση #childsexualabuse #councilofEurope #againstchildsexualabuse #σεξουαλικήκακοποίησηανηλίκων#σεξουαλικήεκμετάλλευση #ενημέρωσηπαιδιών #ΗΔύναμητηςΒερονίκης #τομυστικότηςΝίκης

Posted by Elena Rapti on Thursday, February 16, 2023