Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόμενη  στην πρόσκληση του Δήμου Παύλου Μελά συμμετείχε στο πρόγραμμα δράσεων “ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ 2022”.

Ως συντονίστρια του προγράμματος «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, επισκέφθηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας και μίλησε στα παιδιά για τον κανόνα του εσώρουχου παρουσιάζοντας όλα τα ενημερωτικά εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

  • Κανείς δεν μπορεί να αγγίξει ή να χαϊδέψει το παιδί σε εκείνα τα σημεία του σώματός του, τα οποία κατά κανόνα καλύπτονται από εσώρουχα.
  • Τα παιδιά δεν αντιλαμβάνονται πάντα τη διαφορά μεταξύ αγγίγματος που επιτρέπεται και εκείνου που θεωρείται ανάρμοστο. Πείτε τους ότι δεν είναι σωστό να κοιτάζει ή να αγγίζει κανείς τα απόκρυφα σημεία του σώματός τους, ούτε είναι σωστό να τους ζητάει κάποιος να  δουν ή να αγγίξουν αυτά τα σημεία στο σώμα κάποιου άλλου.

Είναι σημαντικό να μάθουμε στα παιδιά τη διαφορά μεταξύ καλών μυστικών και κακών μυστικών αλλά και να καλλιεργήσουμε ένα κλίμα εμπιστοσύνης.