Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, φιλοξενήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ENA CHANNEL ΚΑΒΑΛΑΣ στην εκπομπή “ΑΝΑΛΥΤΗΣ” με τον Απόστολο Ατζεμιδάκη.

Συζήτησαν για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Πιο συγκεκριμένα, για την καμπάνια “Ένα στα Πέντε” του Συμβουλίου της Ευρώπης και το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση.

Για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων του, το Εθνικό Σχέδιο Δράσης εισάγει 11 νέες πολιτικές και οργανώνει στην κατεύθυνση της προστασίας των παιδιών δεκάδες μέτρα. 

Προβλέπει, μεταξύ άλλων, μέτρα θεσμικής εναρμόνισης της χώρας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, δράσεις ανάπτυξης υπηρεσιών, θεσμοθέτηση διατομεακών μεθόδων εργασίας των εμπλεκόμενων φορέων με σαφή καθορισμό του ρόλου του καθενός και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

🔸Φιλοξενήθηκα στον τηλεοπτικό σταθμό ENA CHANNEL ΚΑΒΑΛΑΣ στην εκπομπή “ΑΝΑΛΥΤΗΣ” με τον Απόστολο Ατζεμιδάκη @tolis_atzemidakis96. 🔸Συζητήσαμε για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. 🔸Πιο συγκεκριμένα, για την καμπάνια “Ένα στα Πέντε” του Συμβουλίου της Ευρώπης και το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση.🔸 Για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων του, το Εθνικό Σχέδιο Δράσης εισάγει 11 νέες πολιτικές και οργανώνει στην κατεύθυνση της προστασίας των παιδιών δεκάδες μέτρα. 🔸 Προβλέπει, μεταξύ άλλων, μέτρα θεσμικής εναρμόνισης της χώρας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, δράσεις ανάπτυξης υπηρεσιών, θεσμοθέτηση διατομεακών μεθόδων εργασίας των εμπλεκόμενων φορέων με σαφή καθορισμό του ρόλου του καθενός και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. #ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #ΝέαΔημοκρατία #σπάσετησιωπή #προστασίαπαιδιών #ένασταπέντε #παιδικήσεξουαλικήκακοποίηση #childsexualabuse #councilofEurope #againstchildsexualabuse #σεξουαλικήκακοποίησηανηλίκων #σεξουαλικήεκμετάλλευση #ενημέρωσηπαιδιών #ΕθνικόΣχέδιοΔράσης @tolis_atzemidakis96

Posted by Elena Rapti on Thursday, December 8, 2022