Το Μετρό Θεσσαλονίκης άνοιξε από το πρωί του Σαββάτου για να το επισκεφτούν οι πολίτες Θεσσαλονίκης και όπως φάνηκε από την προσέλευση του κόσμου το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο.

Μάλιστα σχηματίστηκαν ουρές αναμονής ακόμη και 45 λεπτών.

Στους επισκέπτες δόθηκε η δυνατότητα να επιβιβαστούν στους συρμούς. Στο παρακάτω βίντεο καταγράφoνται και επιβάτες που αναφωνούν «Πλάκα κάνεις! Ήρθε είναι πραγματικότητα» τη στιγμή που ο συρμός φθάνει στην αποβάθρα. Όπως φαίνεται στο βίντεο του Thestival.gr οι αποβάθρες διαφέρουν σε σχέση με αυτές της Αθήνας αφού στη άκρη τους έχει τοποθετηθεί ένας γυάλινος «τοίχος» με πόρτες, που ανοίγουν μόνο όταν φθάσει ο συρμός.

Ο σταθμός Παπάφη είναι ο έβδομος στην σειρά σταθμός της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης στην κατεύθυνση των συρμών προς τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό. Βρίσκεται στην συμβολή της Λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή και των οδών Παπάφη και Συμεωνίδη.

Σε ώρες αιχμής, από τον σταθμό θα διέρχεται ανά κατεύθυνση κάθε 1,5 λεπτό ένας συρμός μήκους 52 μέτρων, χωρητικότητας 450 επιβατών.

«Μετά από πολλά χρόνια αναμονής, ψεύτικων υποσχέσεων και εγκαινίων με μουσαμάδες, απανταμε χωρίς πολλα λόγια, με έργα. Το Μετρό Θεσσαλονίκης μπαίνει στην τελική του φάση», έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.