Ταλαιπωρία για όσους βρίσκονται στην ανατολική Κρήτη, καθώς λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, καταγράφονται προβλήματα στην κυκλοφορία σε εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, αλλά και στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Χιονοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι συνθέτουν το σκηνικό στις περιοχές της Κρήτης. Η μεγαλύτερη χιονόπτωση σημειώθηκε στο Οροπέδιο Λασιθίου, με το χιόνι να αγγίζει τα 50 εκατοστά και σε ορισμένους οικισμοί να τα ξεπερνάει. Χθες, στήθηκε επιχείρηση χθες και σήμερα του δήμου με μηχανήματα, ώστε να κρατήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο.

Παράλληλα, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο 3 μηχανήματα του δήμου Χερσονήσου επιχειρούν καθαρισμό από τις περιοχές Κράσι προς τον Αυχένα Αμπέλου. Από την πλευρά του Αγίου Νικολάου, μηχάνημα της Νομαρχίας βρίσκεται στους Ποτάμους.

«Με τον χειριστή του δήμου βρισκόμαστε στο Ψυχρό και συνεχίζουμε την προσπάθεια διάνοιξης του περιμετρικού δρόμου. Έχουμε παράλληλα μισθώσει τρία επιπλέον ιδιωτικά μηχανήματα εντός του Οροπεδίου που επιχειρούν στο Τζερμιάδω και σε άλλα σημεία να καθαρίσουν και να ανοίξουν το δρόμο», τόνισε ο δήμαρχος κ. Γιώργος Μηλιαράς.

Η ταλαιπωρία λόγω της κακοκαιρίας δε σταματά εκεί. Το χιόνι στρώθηκε στις περιοχές Σταυράκια, Άγιος Μύρωνας, Άσιτες και Αγία Βαρβάρα, ενώ στη Βιάννο το ύψος του χιονιού έφτανε το πρωί το μισό μέτρο, προκαλώντας ζημιές στις ελαιοκαλλιέργειες και τα κηπευτικά. Ο δήμος φροντίζει για τον καθαρισμό των δρόμων.

Ταλαιπωρία όμως και για τη ΔΕΗ, καθώς υπήρξαν προβλήματα ηλεκτροδότησης της περιοχής. Τα συνεργεία της ΔΕΗ βρίσκονται στους δρόμους προσπαθώντας να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Τέλος, τα πλοία και τα αεροπλάνα εκτελούν πλέον χωρίς πρόβλημα τα δρομολόγια τους στην περιοχή.