Σε αυτό το διασκεδαστικό και πλασματικό βίντεο, η δράση ξεκινά από το εργοστάσιο της Oracle Red Bull Racing Team και το Erena, τη βάση για την ομάδα Formula 1 Esports της Red Bull Racing. Ο Max Verstappen, ο οποίος είναι και ο ίδιος ένθερμος παίκτης esports, δοκιμάζει τις δυνατότητές του σε διάφορα σενάρια, προτού κατευθυνθεί στο Spa-Francorchamps για το κλασικό Grand Prix του Βελγίου, στις 28 Αυγούστου.

Η πρόκληση που αντιμετωπίζει ο Verstappen είναι πολύ πραγματική: πρέπει να διασχίσει 7 χιλιόμετρα (4,4 μίλια) γύρω από τους λόφους και τα δάση των Αρδεννών – το Spa είναι μια εκπληκτική πίστα της Formula 1.

Από τη γραμμή εκκίνησης, οι οδηγοί μπαίνουν σε μια βαθιά κοιλάδα, μέσα από το διάσημο Eau Rouge και ανεβαίνουν στους βελγικούς λόφους προς τις περίφημες στροφές, όπως το Rivage, το Pouhon και το Blanchimont, προτού κατέβουν στο chicane της στάσης του λεωφορείου και να επιστρέψουν στη γραμμή εκκίνησης-τερματισμού. Είναι το μεγαλύτερο σιρκουί στο ημερολόγιο της Formula 1 και μια αναδρομή στην εποχή του Jackie Stewart και του Niki Lauda. Η λίστα με τους πολλαπλούς νικητές περιλαμβάνει γίγαντες του αθλήματος: Schumacher, Senna, Raïkkönen, Hamilton και Vettel.

Ο Βελγικής καταγωγής Verstappen κερδίζει στο Spa πριν καν εισέλθει στη Formula 1 – νικητής και στους τρεις αγώνες στην πίστα της Formula 3, το 2014. Από τότε, έχει ανέβει στο βάθρο τρεις φορές, συμπεριλαμβανομένης και της περσινής νίκης του, σε έναν αγώνα που σταμάτησε νωρίτερα λόγω της ασταμάτητης, καταρρακτώδους βροχής.

Δες πώς έγινε το «From Sim to Reality» στο «behind the scenes» βίντεο που ακολουθεί παρακάτω:

Φέτος, ο Verstappen δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Προτού τρέξει γύρω από την πίστα με το RB18, που έχει φτάσει στην κορυφή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Οδηγών, αντιμετωπίζει μερικές προσομοιωμένες προκλήσεις με μερικούς από τους μεγαλύτερους αθλητικούς αστέρες από τη διοργανώτρια χώρα.

Με τις φουρκέτες και τα chicane του, το Spa απαιτεί έλεγχο ακριβείας και έτσι ο Verstappen ξεκινά δοκιμάζοντας τον εαυτό του με ένα drift run μέσα από ένα λατομείο. Στον κόσμο των παιχνιδιών, χρειάζεται να αποφύγει την εκτόξευση δυναμίτη στα βράχια γύρω του και στον πραγματικό κόσμο, χρειάζεται ακρίβεια, ταχύτητα και ατσάλινα νεύρα.

Το Spa έχει να κάνει με μεγάλες αναρριχήσεις και δοκιμάζει την αντοχή του οδηγού – και ποιος έχει περισσότερη αντοχή από έναν ποδηλάτη του Tour de France; Ο σούπερ σταρ Wout van Aert είναι έτοιμος να κάνει τον Verstappen να ξεπεράσει τις δυνατότητές του και να μπει σε ένα pit stop.

Θα αγωνιστεί, επίσης, στο δάσος, αν και όχι εκτός δρόμου, γι’ αυτό αντιμετωπίζει μια έξτρα πρόκληση από τον οδηγό του WRC, Thierry Neuville, ενώ ο Dakarist Guillaume de Mevius προσφέρει το αντίπαλο δέος σε έναν φιλικό αγώνα cross-country buggy μέσα από τα δέντρα.

Προσδέσου και απόλαυσε τη δράση στο «From Sim to Reality», καθώς ανεβάζουμε στροφές για την επιστροφή της Formula 1 και το υπέροχο Βελγικό Grand Prix, με αυτόν τον αγώνα υψηλής ταχύτητας γύρω από το Βέλγιο.