Τη δική του απάντηση στον ακτιβιστή Ιάσονα Αποστολόπουλο έδωσε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter αναφορικά με το ναυάγιο νοτίως της Ρόδου στο οποίο υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι μετανάστες.

Η αρχή έγινε όταν ο Ιάσονας Αποστολόπουλος μέσω του προσωπικού του λογαριασμό στο Twitter τοποθετήθηκε για το ναυάγιο στη Ρόδο και επέρριψε ευθύνες στην ελληνική πολιτεία σημειώνοντας πως το «ελληνικό κράτος δολοφονεί, είτε άμεσα, είτε έμμεσα». Στο ίδιο κείμενο, ο Ιάσονας Αποστολόπουλος τόνισε πως πρόκειται για το πιο θανατηφόρο ναυάγιο του 2022 και πως οι μετανάστες έκαναν προσπάθεια να φτάσουν στην Ιταλία προκειμένου να αποφύγουν τα «pushbacks» και «γι’ αυτό πνίγηκαν».

«Ρόδος-το πιο θανατηφόρο ναυάγιο του 2022. Σκάφος με 60-80 πρόσφυγες βούλιαξε, έχουν διασωθεί μόνο οι 29. Οι άνθρωποι ξεκίνησαν από Τουρκία με προορισμό την Ιταλία, στην προσπάθεια τους να αποφύγουν τα 🇬🇷#pushbacks  Γι αυτό πνίγηκαν. Το🇬🇷κράτος δολοφονεί, είτε άμεσα, είτε έμμεσα» έγραψε στην ανάρτησή του ο ακτιβιστής.

Η απάντηση του Νότη Μηταράκη ήρθε επίσης μέσω twitter ο οποίος επεσήμανε πως η Ελλάδα διέσωσε μετανάστες και τόνισε πως είναι «ντροπή και μόνο ντροπή να κατηγορείτε την Ελλάδα». Ο κ. Μηταράκης σημειώνει πως οι μετανάστες «χωρίς κανόνες ασφαλείας, πληρώνοντας δουλέμπορους, προσπάθησαν παρανόμως από Τουρκία να πάνε Ιταλία». Ο υπουργός Μετανάστευσης, στην ίδια ανάρτηση πρόσθεσε ότι: «δεν συνηθίζω να απαντώ στο Twitter αλλά το σχόλιο σας είναι απαράδεκτο. Και προσβάλλει τη χώρα μας».

«Ντροπή και μόνο ντροπή να κατηγορείτε την Ελλάδα που ΔΙΕΣΩΣΕ μετανάστες που, χωρίς κανόνες ασφαλείας, πληρώνοντας δουλέμπορους, προσπάθησαν παρανόμως από Τουρκία να πάνε Ιταλία. Δεν συνηθίζω να απαντώ στο Twitter αλλά το σχόλιο σας είναι απαράδεκτο. Και προσβάλλει τη χώρα μας.» έγραψε ο Νότης Μηταράκης.

Ο διαδικτυακός διάλογος δεν σταμάτησε όμως εκεί. Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος απάντησε στον Νότη Μηταράκη γράφοντας του: «Κ υπουργέ των pushback, δεν αφήνετε το τουίτερ να πάτε να σώσετε το 9χρονο παιδάκι που χαροπαλεύει στον Έβρο μετά από δική σας επαναπροώθηση; Ήδη πέθανε η 5χρονη Μαρία από τσίμπημα σκορπιού, πόσα νεκρά παιδάκια θέλετε ακόμα για να το παίξετε μάγκες στην ακροδεξιά σας πελατεία;».