Στην Αθήνα βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο Μάνος Δασκαλάκης ενώ η πρώην σύζυγός του, Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται προφυλακισμένη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο σκύλος της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα, βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος φιλοζωικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, για τον σκύλο της οικογένειας Δασκαλάκη θορυβήθηκε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Η δικηγόρος Έλενα Αρβανίτη μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» αναφέροντας ότι έχουν ζητήσει να φιλοξενήσουν εκείνοι το ζώο έτσι ώστε να το φροντίσουν όσο η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Έχουμε ήδη κάνει κάποιες ενέργειες από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο όταν και λάβαμε γνώση ότι το ζώο αυτό έχει παραμείνει μόνο του στην οικογένεια της οικείας. Δύο ενέργειες αφενός προς την αστυνομία και αφετέρου προς τον πληρεξούσιο δικηγόρο του κυρίου Δασκαλάκη οι οποίες δυστυχώς απέβησαν άκαρπες. Σήμερα επανερχόμαστε με καινούργιο έτοιμα προς την εισαγγελέα προστασίας ζώων -το οποίο κοινοποιείται και στον πληρεξούσιο δικηγόρο του κυρίου Δασκαλάκη- στο οποίο ζητούμε να παραχωρηθεί οικειοθελώς το ζώο από την οικογένεια στη φιλοζωική γιατί θεωρούμε ότι στον παρόντα χρόνο λόγω της ιδιαίτερα φορτισμένης ατμόσφαιρας και επιβάρυνσης της οικογένειας δεν υπάρχει η δυνατότητα να φροντιστεί επαρκώς. Οπότε προσφέρουμε εμείς τη δυνατότητα να το φιλοξενήσουμε και να το φροντίσουμε για όσο χρειαστεί», εξήγησε η κ. Αρβανίτη.

«Είναι ένα ζώο αρκετά παραμελημένο αφενός και αφετέρου ιδιαίτερα τρομοκρατημένο»

«Από την εικόνα προκύπτει με σαφήνεια προκύπτει ότι είναι ένα ζώο αρκετά παραμελημένο αφενός και αφετέρου ιδιαίτερα τρομοκρατημένο. Ένα ζώο το οποίο δεν δείχνει να έχει τη θέληση να ακολουθήσει αυτόν που το παίρνει μαζί του», συμπλήρωσε αναφερόμενη στην εικόνα του ζώου.