Ανάστατη είναι η φοιτητική κοινότητα των Ιωαννίνων από την παρουσία τριών ένστολων αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στο χώρο του πανεπιστημίου. Το περιστατικό έγινε το απόγευμα της Τρίτης. Οι τρείς αστυνομικοί μπήκαν με τις μηχανές τους στο πανεπιστήμιο και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο χώρο της βιβλιοθήκης.

Όπως ήταν φυσιολογικό, η παρουσία τους προκάλεσε την αντίδραση των φοιτητών. Η πρυτανεία του πανεπιστημίου Ιωαννίνων αναγκάστηκε να εκδώσει σχετική ανακοίνωση, σημειώνοντας πως ο ένας από τους αστυνομικούς πήγε στη βιβλιοθήκη για να δανειστεί ένα βιβλίο για τη σύζυγό του που κάνει το μεταπτυχιακό της, ωστόσο διερευνά το περιστατικό με τη συνδρομή της νομικής υπηρεσίας. «Καταγγέλλουμε την παρουσία ένστολων αστυνομικών στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης για οποιοδήποτε λόγο που δεν προβλέπεται από το Νόμο. Εγγυόμαστε την με κάθε νόμιμο τρόπο διαφύλαξη των ακαδημαϊκών ελευθεριών και του ακαδημαϊκού ασύλου και διερευνούμε το περιστατικό με τη συνδρομή της Νομικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου μας για ενδεχόμενες περαιτέρω ενέργειες», αναφέρει η ανακοίνωση της πρυτανείας.

Λίγες ώρες μετά την εμφάνιση των αστυνομικών στο πανεπιστήμιο, οι φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο των Ιωαννίνων, από τη νομαρχία προς το αστυνομικό μέγαρο.

Πηγή: www.ert.gr