Τη μνήμη των νεκρών της εργατικής εξέγερσης της 9ης Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη, τίμησαν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (ΕΚΘ) και το ΠΑΜΕ με διαφορετικές εκδηλώσεις.

Το ΕΚΘ οργάνωσε εκδήλωση στο Μνημείο του Εργάτη που βρίσκεται στην πλατεία μπροστά από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και στο οποίο κατατέθηκαν στεφάνια. Στεφάνια κατέθεσαν, εκ μέρους
της Βουλής η αντιπρόεδρος Δέσποινα Χαραλαμπίδου, εκ μέρους του ΕΚΘ ο πρόεδρός του Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, ενώ κατατέθηκαν στεφάνια και από εκπροσώπους της ΓΣΕΕ και των συνδικαλιστικών παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ, αλλά και τη δημοτική σύμβουλο της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Ρία Καλφακάκου.

Παρόντες ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Σωκράτης Φάμελλος.
Μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και με πορεία κατευθύνθηκαν στη συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου, όπου είχε πέσει νεκρός ο Τάσος Τούσης στις 9 Μάη του 1936. Ακολούθησε τελετή μνήμης και ομιλία και καταθέσεις στεφανιών.

Παραβρέθηκαν ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος και τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Κώστας Αβραμόπουλος.