Μεγάλος αριθμός πολιτών κάθε ηλικίας, παρά το τσουχτερό κρύο, επισκέφθηκε, χθες Τρίτη (22/12), δεύτερη ημέρα λειτουργίας του, το Experience Park του Ελληνικού συνολικής έκτασης άνω των 70 στρεμμάτων, μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού, που αποτελεί το πρώτο έργο της μεγάλης ανάπλασης που βρίσκεται σε εξέλιξη και στην ολοκλήρωση του θα αποτελεί το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο πάρκο στον κόσμο.
Το Πάρκο, έκτασης όσο περίπου ο μισός Εθνικός Κήπος, ανοίγει τις πόρτες του καθημερινά, από τις 17:00 έως τις 22:00. Η είσοδος είναι δωρεάν και η πρόσβαση γίνεται από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στη στάση Μετρό Ελληνικού. Για την διευκόλυνση των επισκεπτών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έχει δημιουργηθεί χώρος ελεύθερης στάθμευσης στο Πάρκο. Επιπλέον, παρέχεται δωρεάν μετακίνηση μέσω shuttle bus από το Μετρό Ελληνικού. Για την ασφάλεια των επισκεπτών τηρούνται οι σχετικές διαδικασίες και συστάσεις που θεσπίζονται από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.
«Το Ελληνικό προχωρά με μεγάλη ταχύτητα και διαψεύδει όλες τις Κασσάνδρες»
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, που παρευρέθηκε στα εγκαίνια του Πάρκου την Δευτέρα μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το Ελληνικό γίνεται πραγματικότητα, προχωρά με μεγάλη ταχύτητα και διαψεύδει όλες τις Κασσάνδρες. Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι αλλάζουν οι όροι ζωής σε ολόκληρη την Αττική και το έργο θα συμβολίζει την Ελλάδα του αύριο και θα είναι σήμα κατατεθέν για ολόκληρη την Ευρώπη.
Σε δηλώσεις του ο Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, τόνισε ότι σε χρόνο ρεκόρ, μόλις έξι μήνες από την απόκτηση του Ελληνικού από την Lamda Development –και πολύ νωρίτερα από κάθε προσδοκία- παραδόθηκε στους πολίτες το πρώτο έργο. «Είχαμε δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή ότι θα παραδώσουμε ένα έργο που θα ωφελήσει όλους τους πολίτες, χωρίς ο φορολογούμενος να δώσει ούτε ένα ευρώ. Τηρούμε αυτή την υπόσχεση. Στη διάθεση όλων, είναι από ένας χώρος πράσινου 70 στρεμμάτων με παιδικές χαρές, υπερσύγχρονους χώρους για άθληση και πλατείες. Ένα μοναδικό πάρκο που θα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα για να γίνει το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης» ανέφερε. Τις επόμενες ημέρες, θα οργανωθούν πλήθος εκδηλώσεων, τόσο την περίοδο των Χριστουγέννων όσο και μετά, είπε ο κ.Αθανασίου , προτρέποντας όλους να έρθουν, να ζήσουν την εμπειρία και να κάνουν το Ελληνικό μέρος της ζωής τους. Το Experience Park είναι η αρχή του ταξιδιού, ανέφερε.
Η Μελίνα Παΐζη, Διευθύντρια Ανάπτυξης Εμπορικών Κέντρων, Γραφείων, του Μητροπολιτικού Πάρκου και Δραστηριοτήτων Αναψυχής του ομίλου LAMDA Development για το έργο του Ελληνικού, επισήμανε ότι το Experience Park έχει σχεδιαστεί με σεβασμό στο περιβάλλον, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κληρονομιά του χώρου. Δημιουργήσαμε ένα χώρο πράσινο εβδομήντα στρεμμάτων με 55.000 φυτά, πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας. Είναι ένα πάρκο και που θα μεγαλώνει μέρα με την ημέρα για να γίνει τελικά το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης. Το Πάρκο προσφέρει πολλές βιωματικές εμπειρίες και δραστηριότητες: ένα διαδραστικό συντριβάνι, μία παιδική χαρά, 4 πλατείες, έναν κήπο καθώς και ξεχωριστούς χώρους άθλησης, ενώ για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα βλέπουμε πρωτοποριακά έργα φωτισμού και μουσικής που τα υπογράφουν διάσημοι καλλιτέχνες, πρόσθεσε.
Σε δήλωση του ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος , με αφορμή την ξενάγηση κλιμακίου του Δήμου στο νέο πάρκο, ανέφερε ότι «λίγα μέτρα από τα σπίτια μας, πήραμε μια γεύση από την εικόνα του Ελληνικού του μέλλοντος που μπορεί να ανήκει σε όλη την Ελλάδα αλλά πρώτα απ’όλα, ανήκει στους κατοίκους του Ελληνικού Αργυρούπολης που θα το χαίρονται καθημερινά»
Το Μητροπολιτικό Πάρκο, στην ολοκλήρωση του, θα αποτελεί τον πυρήνα της σύνδεσης του θαλάσσιου μετώπου με τον ορεινό όγκο του Υμηττού και έναν σημαντικότατο και αναγκαίο πνεύμονα πρασίνου για τον αστικό ιστό της Αθήνας. Στην περιοχή του Experience Park βρίσκονται και τα τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας που είναι χαρακτηρισμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού ως νεότερα μνημεία.