Με θρησκευτικές εκδηλώσεις τίμησε την Τρίτη (30/11) τον πολιούχο της Άγιο Ανδρέα η Πάτρα. Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην αχαϊκή πρωτεύουσα η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ανδρέα πραγματοποιήθηκε εντός του ιερού ναού.

Το πρωί της Τρίτης (30/11) όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τελέστηκαν πολυαρχιερατική θεία λειτουργία και δοξολογία, ενώ στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα υπήρχαν μία είσοδος και μία έξοδος για τους πιστούς.

Οι πιστοί, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εισέρχονταν με σειρά στον ναό και φορώντας μάσκες, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο υπήρχε κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια rapid test, σε όσους το επιθυμούσαν.

Πάτρα Άγιος Ανδρέας

Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας, ο οποίος ευχήθηκε «να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, με τις οποίες έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι, όπως είναι η πανδημία».

«Πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας και να προχωρήσουμε στον εμβολιασμό του πληθυσμού, ώστε του χρόνου τέτοια ημέρα οι συνθήκες να είναι καλύτερες» πρόσθεσε.

Πάτρα Άγιος Ανδρέας

Στις εκδηλώσεις παρευρέθη και ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι ότι πρέπει να γίνουν μεγάλες και σοβαρές αλλαγές στην πολιτική, ώστε να φτιάξουμε μία κοινωνία δίκαιη, μία κοινωνία αλληλεγγύης, που να σέβεται τον άνθρωπο και το περιβάλλον».