Αν το βρείτε θα σας παραδεχτώ: Μιλάμε εννοείται για την γνήσια γραβιέρα της « Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου», που είναι και προϊόν ΠΟΠ (προστατευόμενη ονομασία προέλευσης). Ο κ. Καπούνης από το συνεταιρισμό μίλησε στο Δημήτρη Μάρκο για τον αγώνα που δίνουν να κρατήσουν παραδοσιακή τη γραβιέρα, αφού οι περισσότεροι νέοι εγκαταλείπουν το νησί και αναζητούν την τύχη τους στην Αθήνα…

Όσο για το πόσα κιλά γάλα χρειάζονται, προκειμένου να φτιαχτεί 1 κιλό γραβιέρας…κρατηθείτε: 12,5 κιλά παρακαλώ! 12,5 κιλά γάλακτος που πρέπει να είναι αγελαδινό και ντόπιο απαραιτήτως. Καταλαβαίνετε την θρεπτική αξία της γραβιέρας Νάξου, του συνεταιρισμού το τονίζουμε! Αυτήν ξέρετε, αυτήν εμπιστεύεστε…

Πηγή: markos.tv