Στην αναζήτηση συντρόφων μέσω γραφείων συνοικεσίων οδήγησε η πανδημία (και η καραντίνα) πολλούς εργένηδες, που ένιωσαν πολύ έντονα το αίσθημα της μοναξιάς. «Κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας υπήρξε κατά 50-70% αύξηση στον αριθμό ανθρώπων που ήθελαν να έρθουν στο γραφείο, αλλά δεν μπορούσαν επειδή ήμασταν κλειστά» εξήγησε ο Κωνσταντίνος Αργυρίου, ιδιοκτήτης Γραφείων Γνωριμιών και Γάμου που μετράνε 26 χρόνια στο χώρο. Πρόσθεσε πως μετά από το τέλος της πρώτης όσο και της δεύτερης καραντίνας παρατηρήθηκε αύξηση 30% «ο κόσμος διψούσε για επικοινωνία με ανθρώπους, ζωντανή όχι εικονική».
Μάλιστα η ίδια μοναξιά αποτέλεσε τη γενεσιουργό αιτία ενός ακόμη Γραφείου Συνοικεσίων – Γνωριμιών, που άνοιξε πριν από δύο μήνες στη Θεσσαλονίκη και μετράει ήδη γύρω στα 90-100 μέλη. «Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε τις προσδοκίες μας» λέει ο ιδιοκτήτης Λάζαρος Παπαδόπουλος μιλώντας στο GRTimes, εξιστορώντας πως η ιδέα του ήρθε όταν η χώρα διένυε τον πρώτο υποχρεωτικό εγκλεισμό (τον Απρίλιο του 2020).
Τι ψάχνουν να βρουν γυναίκες και άνδρες
«Οι ηλικίες των γυναικών που έρχονται είναι από 28 ετών και άνω, ενώ οι άνδρες από 30 και πάνω» αναφέρει ο κ. Αργυρίου για τον κόσμο που έρχεται στα γραφεία του τα οποία μετράνε 8.000 μέλη σε όλη την Ελλάδα, κυρίως σε Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία Κεντρική, Ανατολική και Δυτική Μακεδονία. Όσον αφορά στο τι ψάχνουν η απάντησή του είναι «χημεία» και «κοινά ενδιαφέροντα».
Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε πως στο γραφείο του «κυρίως έρχονται άνθρωποι γύρω στα 50-60 αλλά και αρκετοί νέοι γύρω στα 30,35 και 40», ενώ τα ποσοστά ανδρών-γυναικών είναι 50-50.
Σχετικά με το κομμάτι των προτιμήσεων είπε πως «οι άνδρες ζητάνε κατά βάση μια σύντροφο με συμπαθητική εμφάνιση, ανάλογες γνώσεις και σχετικό επάγγελμα με το δικό τους και να είναι σε κοντινή ηλικία», ενώ οι γυναίκες «ψάχνουν σύντροφο με ευυπόληπτο επάγγελμα, μικρότερο από αυτές, είτε στην ίδια ηλικία, είτε 2-3 χρόνια μεγαλύτερο».