Το ότι βρισκόμαστε στην πόλη, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν μπορούμε να νιώσουμε την αίσθηση της εξοχής και του χωριού, κατά κάποιο τρόπο. Για να συμβεί αυτό το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε κάποιες από τις ταβέρνες στα βόρεια προάστια με τραπεζάκια έξω σε αυλές και να απολαύσετε νόστιμα σπιτικά πιάτα μαγειρεμένα με μαεστρία.

Αυθαίρετο

Το αυθαίρετο

Όσοι δεν έχετε επισκεφτεί το Αυθαίρετο στο Μαρούσι (Πευκών 10), να το κάνετε άμεσα όσο ο καιρός βοηθάει. Το μυστικό μεζεδοπωλείο- ταβερνάκι του Αμαρουσίου είναι σχεδόν κρυμμένο σε ένα αδιέξοδο και διαθέτει έναν υπέροχο εξωτερικό χώρο περιβαλλόμενο από πράσινο, που δημιουργεί την εντύπωση ότι έχετε έρθει βόλτα στην εξοχή. Στην αυλή με τα χαλικάκια τα τραπέζια γεμίζουν με τους εκλεκτούς και γευστικούς μεζέδες του, με πιο δημοφιλή όλων τα διάσημα γαρδουμπάκια του.

Μαγγίνας

Ταβέρνα Μαγγίνας

Οι λάτρεις του απλού και τίμιου, σπιτικού φαγητού το οφείλετε στον εαυτό σας να επισκεφτείτε έστω και μία φορά την ταβέρνα του Μαγγίνα στα Μελίσσια (Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως 1). Μέσα σε ένα μικρό αλσάκι η οικεία ατμόσφαιρα κυριαρχεί, με τις μυρωδιές από το την κουζίνα να σπάνε τη μύτη. Πρόκειται για σταθερή αξία της περιοχής για κρεατοφαγία δίχως ενοχές -φημίζεται ιδιαιτέρως για τις σούβλες του- που λειτουργεί από το 1948 και προσφέρει νόστιμο φαγητό σε πλούσιες μερίδες και άκρως value for money τιμές.

Βάθης

Ταβέρνα Βάθης

Στην παραδοσιακή ταβέρνα του Βάθη στην Κηφισιά (Κύρου 7, σύνορα με Νέα Ερυθραία) η αίσθηση ότι βρίσκεστε στην εξοχή, θα σας ανοίξει σίγουρα την όρεξη. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι βρίσκεστε σε ένα στέκι διάσημο για τα ζουμερά και ποιοτικά κρεατικά του, καθώς και τις ιδιαίτερες κοπές τους -πικάνια, ταλιάτα, σταβλίσια 800 γρ., rib eye κ.α. Το μενού φυσικά είναι εμπλουτισμένο και με άλλα νόστιμα πιάτα ημέρας, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία σε ορεκτικά που σίγουρα θα δυσκολέψουν την επιλογή σας.

Ελευθεριάδης

Η Δροσιά, και η Αττική γενικότερα θα λέγαμε, έχει το στέκι της για αυθεντικό και αφράτο παραδοσιακό πεϊνιρλί. Αυτό δεν είναι άλλο από τον Ελευθεριάδη (Σολωμού 26) με την υπέροχη καταπράσινη αυλή. Εδώ, πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από το διάσημο πεϊνιρλί του, το οποίο ψήνεται σε καθημερινή βάση στον ξυλόφουρνο. Οι συνδυασμοί και οι εκδοχές διάφορες -κασέρι και φρέσκο βούτυρο, με αβγό και κασέρι, με κασέρι ζαμπόν-μπέικον-αβγό-κιμά λουκάνικο, με κασέρι-σουτζούκι-παστουρμά-αβγό κ.α.- βάζουν σε πειρασμό μικρούς και μεγάλους. Στο μενού του θα βρείτε, επίσης, σπιτικό τζατζίκι και φρεσκοτηγανισμένα τραγανά κολοκυθάκια.