Άστραψε και βρόντηξε σήμερα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, μία μέρα μετά την κατάθεση των απολογητικών υπομνημάτων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, ο οποίος χαρακτήρισε πολιτική τη δίωξη σε βάρος των δημοτικών συμβούλων, μελών της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης, για το θέμα της μη προσφυγής σε δεύτερο βαθμό εναντίον της πρωτόδικης δικαίωσης των 560 συμβασιούχων.

Σε συνέντευξη Τύπου ο κ.Μηταφίδης, ο οποίος μαζί με πέντε ακόμη αιρετούς κατηγορούνται από τον γενικό γραμματέα, Αθανάσιο Καρούντζο, για “σοβαρή παράβαση καθήκοντος από βαριά αμέλεια” και απειλούνται με πειθαρχικές ποινές μέχρι και έξι μηνών αργίας ή ακόμη και έκπτωσης, υποστήριξε: «Δεν δεχόμαστε μια ευνουχισμένη οικονομικά και διοικητικά αυτοδιοίκηση. Είμαστε σε πόλεμο και με την ίδια κατηγορία είναι υπό δίωξη δήμαρχοι και αιρετοί σε όλη τη χώρα».

«Θα εξετάσουμε εάν θα προσφύγουμε στα πολιτικά δικαστήρια από την περαιτέρω πορεία της απόφασης. Δεν μπορεί να διώκονται άνθρωποι που εκλέχτηκαν από τους δημότες και να συκοφαντούνται από έναν διορισμένο της κυβέρνησης», πρόσθεσε.

Παρόντες στη συνέντευξη ήταν εκπρόσωποι των συμβασιούχων και των εργαζομένων, η βουλευτής και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Μακεδονία, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ενώ αναγνώστηκε επιστολή του αντιδημάρχου Κινητοποίησης Πολιτών, προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, επίσης εγκαλούμενου, Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Στο πλευρό των αιρετών που διώκονται τάχθηκε και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω του εκπροσώπου της Σωκράτη Φάμελλου, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος, Ανέστης Τελίδης, εκτίμησε πως «η έκβαση θα είναι θετική καθώς ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα αντιληφθεί το σφάλμα που διέπραξε».