Σε συνεργασία στον τουριστικό και πολιτιστικό τομέα προχώρησε η περιφέρεια Πελοποννήσου με την επαρχία Μπαοσάν της Σαγκάης, ενώ υπογράφηκε το σχετικό πρωτόκολλο, κατά τη διάρκεια επίσκεψης κινεζικής αντιπροσωπείας, στην Πελοπόννησο.

Η αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Ντίνα Νικολάκου, υποδέχθηκε τους Κινέζους αξιωματούχους και υπογράμμισε τα ιδιαίτερα πολιτισμικά και ιστορικά στοιχεία των δύο περιφερειών «τα οποία μπορούν να αποτελέσουν τα συστατικά μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας με επίκεντρο ιδιαίτερα τη νεολαία και στόχο να αναπτυχθούν περαιτέρω συνεργασίες οικονομικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος».

Ο επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας Ντου Σονγκουάν (Du Songquan), γενικός διευθυντής της κυβέρνησης της Επαρχίας Μπαοσάν της Σαγκάης, χαρακτήρισε τα πολιτισμικά στοιχεία των δύο περιοχών την αφετηρία της συνεργασίας, η οποία μπορεί να επεκταθεί, όπως ανέφερε, σε άλλους τομείς της οικονομίας.

Παράλληλα, προσκάλεσε την περιφέρεια Πελοποννήσου να συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση της Σαγκάης τον Οκτώβριο του 2015 και απηύθυνε πρόσκληση συνεργασίας για διασύνδεση των λιμανιών της Πελοποννήσου με τα αντίστοιχα στη Σαγκάη.