Πρεμιέρα σήμερα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, για τις Πανελλήνιες εξετάσεις στα Γενικά Λύκεια, με συνολικά περίπου 100.000 υποψήφιους.

Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων κλήθηκαν να αναπτύξουν κείμενο με τίτλο «Το αύριο δεν είναι πια αδιαπέραστο πέπλο», που αφορά τα εφόδια και τις δεξιότητες που πρέπει να έχουν οι νέοι για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της εποχής. Επίσης κλήθηκαν να σχολιάσουν το κείμενο του Νίκου Γκάτσου «Στον Σείριο υπάρχουνε παιδιά».

Δείτε τις απαντήσεις που προτείνει ο ΟΕΦΕ.

Δείτε εδώ τα θέματα

Πανελλήνιες 2021: Σχολιασμός ΟΕΦΕ – Βατά τα θέματα

«Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να επεξεργαστούν το θέμα των προσδοκιών της νέας γενιάς για το μέλλον, θεματική ενότητα που διδάσκεται και στις τρεις τάξεις του Λυκείου. Τα θέματα κρίνονται βατά. Οι λεξιλογικές και υφολογικές ασκήσεις αντλούνται με σχετική ευκολία από τα κείμενα αναφοράς, ενώ στο θέμα της παραγωγής λόγου ζητείται να παραθέσουν την προσωπική τους γνώμη για τα εφόδια που απαιτούνται ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσμενείς επιπτώσεις του μέλλοντοςκαθώς και οι δράσεις με τις οποίες θα μπορούσαν να βελτιώσουν έναν διαρκώς εξελισσόμενο κόσμο», αναφέρει σε σχολιασμό της της η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος.