Στον δρόμο βγήκαν οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου στο Ναύπλιο, και συγκεκριμένα οι μαθητές της β’ τάξης, διαμαρτυρόμενοι έντονα για την απόφαση της διεύθυνσης να συμπτύξει τα τμήματα από πέντε σε τέσσερα.

Οι μαθητές, που όπως δηλώνουν έχουν στο πλευρό τους και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, αναφέρουν ότι με την σύμπτυξη δημιουργούνται μεγάλα τμήματα δυσκολεύοντας την εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν μπορεί να γίνει μάθημα, τόνισαν οι μαθητές, ενώ παράλληλα υπογραμμίζουν ότι το κτίριο είναι παλιό, με μικρές αίθουσες, και προσθέτουν πως δεν πρέπει να προχωρήσει η σύμπτυξη των τμημάτων και για λόγους ασφάλειας και υγιεινής.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι μαθητές το πρωί δεν μπήκαν στην τάξη για μάθημα και παρ’ όλη τη βροχή πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας, από το σχολείο έως τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον νομό. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον διευθυντή εκπαίδευσης και του δήλωσαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους αν εφαρμοστεί η σύμπτυξη των τμημάτων.