Αντίθετοι σε κάθε είδους ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας δήλωσαν σήμερα οι παραγωγικοί φορείς του Ηρακλείου Κρήτης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των προτάσεων τους για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στην περιοχή της πρώην αμερικάνικης βάσης στη Σούδα και του Καρτερού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, που συγκάλεσε το Επιμελητήριο Ηρακλείου, διερευνήθηκε η δυνατότητα ανάληψης πρωτοβουλιών από τοπικούς επιχειρηματίες και αποφασίστηκε από κοινού να ζητηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ παράταση της σχετικής διαδικασίας, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα κατάθεσης προτάσεων αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και από άλλους τοπικούς φορείς και ιδιώτες επιχειρηματίες.

Επίσης, οι παραγωγικοί φορείς (Επιμελητήριο Ηρακλείου, Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου) παρουσίασαν τις θέσεις τους τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι είναι «αντίθετοι σε οποιοδήποτε ξεπούλημα δημόσιας γης ή λοιπών δημόσιων περιουσιακών στοιχείων με διαδικασίες fast track, χωρίς κριτήρια που προάγουν αποδεδειγμένα το δημόσιο συμφέρον». Ακόμη, αναφέρουν ότι επιβάλλεται να θεσμοθετηθεί ένα σύνολο κανόνων για να αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία προς όφελος της οικονομίας των κατοίκων, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης, των δήμων Ηρακλείου, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου, του Οικονομικού, Τεχνικού και Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, του Εργατικού Κέντρου, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και της Ένωσης Ξενοδοχείων, καθώς και βουλευτές.