Από την προσεχή Δευτέρα, 15 του μηνός, θα δέχονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, (Διεύθυνση Εμπορευματικών Μεταφορών – Τμήμα Οδικών Εμπορευματικών Μεταφορών), τις αιτήσεις χορήγησης πολυμερών αδειών ΕΔΥΜ, για τους οδικούς μεταφορείς που είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα και πραγματοποιούν διεθνείς οδικές εμπορευματικές μεταφορές για λογαριασμό τρίτων.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, η βασική ποσόστωση των αδειών ΕΔΥΜ για το έτος 2011 αναπροσαρμόστηκε σε 90, από 149 άδειες, στη συνεδρίαση της 9ης και 10ης Σεπτεμβρίου 2010 της Ομάδας Οδικών Μεταφορών.

Στις αιτήσεις πρέπει να αναγράφονται πλήρη στοιχεία των ενδιαφερόμενων, οι οποίοι θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις για τη διενέργεια διεθνών οδικών εμπορευματικών μεταφορών για λογαριασμό τρίτων σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι επικυρωμένα φωτοαντίγραφα της άδειας άσκησης επαγγέλματος, της άδειας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και των Cop Documents, με τα οποία πρέπει να είναι εφοδιασμένα όλα τα αυτοκίνητα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Όλες οι αιτήσεις πρέπει να είναι υπογεγραμμένες από τον αιτούντα ή τον νόμιμο εκπρόσωπο στην περίπτωση νομικού προσώπου.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου διευκρινίζεται ότι οι αιτήσεις που θα κατατεθούν ή θα ταχυδρομηθούν μετά την 03/12/2010 θα ληφθούν υπ΄ όψη μόνο στην περίπτωση ύπαρξης αδιάθετων αδειών και μετά από την αξιολόγηση των εμπρόθεσμων αιτήσεων που δεν παρουσιάζουν ελλείψεις δικαιολογητικών.