Η Σχολή Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει, στις 26 και 27 Απριλίου, το πολυαναμενόμενo 4ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας, απόλυτο σημείο αναφοράς και συνάντησης για τους σπουδαστές, τους επαγγελματίες και τους λάτρεις της ελληνικής και διεθνούς κουζίνας.
2 ημέρες, 6 masterclasses υψηλών προδιαγραφών και 10 chefs συνθέτουν το μεγαλύτερο γαστρονομικό event της χρονιάς!
Στο φετινό φεστιβάλ, που θα μεταδοθεί μέσω YouTube live, η ελληνική γαστρονομική σκηνή συναντά τις διεθνείς τάσεις και η παράδοση τις haute cuisine πινελιές! Το κοινό θα ταξιδέψει από τη Μακεδονίτικη Κουζίνα έως την Ιαπωνική, θα γνωρίσει τις νέες τάσεις της Σύγχρονης Ευρωπαϊκής Κουζίνας και θα εντρυφήσει σε πρωτότυπους γλυκούς «πειρασμούς».
Στόχος της διοργάνωσης παραμένει σταθερά η ανάδειξη της πλούσιας, τοπικής γαστρονομικής «κληρονομιάς» αλλά και των σύγχρονων, διεθνών τάσεων.
Παρακολουθήστε το AKMH Gastronomy Festival 4, δωρεάν, ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους:
Δευτέρα 26/4
Τρίτη 27/4
Πρόγραμμα
Δευτέρα 26/4
11:00 – 13:00
Ιαπωνική Κουζίνα
Ο μινιμαλισμός & η γαστρονομική κουλτούρα της απλότητας
Δημήτρης Τσανανάς, Executive Chef The Met Hotel
Κυριάκος Πηλιγκός, Executive Chef Blue Dolphin Hotel
13:30 – 15:30
Εστιατορικό Γλυκό: Εφαρμογές και τεχνικές à la carte
Αναστάσιος Νικολαΐδης, Pastry Chef Aegean Melathron Thalasso Spa Hotel
16:00 – 18:00
Μακεδονίτικη Κουζίνα: Γεύσεις και αρώματα μέσα από τον χρόνο και την παράδοση
Στέλιος Ιωαννίδης, Chef
Δημήτρης Σταφυλίδης, Chef Secret Paradise Hotel & Spa
Τρίτη 27/4
11:00 – 13:00
Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Κουζίνα: High-end δημιουργίες με μεσογειακές επιρροές
Σοφοκλής Μαραγκουδάκης, Sous-Chef Danai Beach Resort & Villas
Ηρακλής Ασπρίδης, Chef
13:30 – 15:30
Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα
Μια σύγχρονη ματιά και απόδοση στην ελληνική πρώτη ύλη
Iωάννης Παναγιωτίδης, Executive Chef Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ
Πέτρος Μουρατίδης, Chef Antigoni Beach Resort
16:00 – 18:00
Boulangerie: από τα blinis στα bao bans.
Αθανάσιος Χατζής, Chef