Την Παρασκευή 26 Μαρτίου, εκπρόσωποι των φοιτητών του New York College κατέθεσαν στεφάνους στους μνημειακούς ανδριάντες του Γεωργίου Καραϊσκάκη (επί της οδού Ηρώδου Αττικού, απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο), και του Λόρδου Βύρωνος (επί της οδού Βασ. Όλγας απέναντι από τις Στήλες του Ολυμπίου Διός), που αμφότεροι ευρίσκονται στο εξωτερικό όριο του Ζαππείου, στη «γειτονιά» του New York College (Βασ. Αμαλίας 38).
Μαζί με τα στεφάνια, οι φοιτητές του New York College κατέθεσαν τιμητική επετειακή πινακίδα με τους δύο πρώτους στίχους από το ποίημα «Θερμοπύλες» του ΚΑΒΑΦΗ (στον μεν Αδριάντα του Γ. Καραϊσκάκη στην Ελληνική, στον δε ανδριάντα του Λόρδου Βύρωνος στην Αγγλική):
Τιμὴ σὲ ἐκείνους ὅπου στὴν ζωὴν των ὥρισαν καὶ φυλάγουν Θερμοπύλες.
(Honour to those who in their lives are committed and guard a Thermopylae.)
Ο φοιτητής Μιχάλης Γκοχάρ, που κατέθεσε τον στέφανο και την «Καβάφεια» πινακίδα στον ανδριάντα του Γ. Καραϊσκάκη δήλωσε: «Ο Καραϊσκάκης σήκωσε στους ώμους του όλη την Ελλάδα το 1826-1827, μετά την Άλωση του Μεσολογγίου, σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους τις Ελληνικής Ιστορίας. Ήταν επομένως βαθιά η συγκίνησή μας που καταθέσαμε ένα απλό στεφάνι κατ’ αυτή την σημαδιακή επέτειο για να τιμήσουμε αυτόν τον Μεγάλο Έλληνα, που πολλοί από εμάς τους φοιτητές τον συναντάμε καθημερινά στον δρόμο μας για το κολλέγιό μας».
Ο φοιτητής Γιώργος Ξυρός, που κατέθεσε τον στέφανο και την αντίστοιχη «Καβάφεια» πινακίδα στον ανδριάντα του Λόρδου Βύρωνος δήλωσε: «Ο Λόρδος Βύρων είναι ο δικός μας Βύρωνας: Τον βλέπουμε καθημερινά καθώς μπαίνουμε και βγαίνουμε στο κολλέγιο. Και τον ατενίζουμε πάντοτε με δέος, γιατί ξέρουμε ότι ενσάρκωσε την παγκόσμια απήχηση που είχε και έχει ο Αγώνας της Παλιγγενεσίας. Με αυτές τις σκέψεις τού καταθέσαμε ως φοιτητές ένα στεφάνι μαζί με τον δικό μας Καβάφη, σαν να λέγαμε νοερά στον μεγάλο αυτόν Άγγλο Φιλέλληνα: Είμαστε εμείς εδώ και συνεχίζουμε».
Μετά την κατάθεση στεφάνων, ο ιδρυτής και Πρόεδρος του NYC Ηλίας Φούτσης, Hon PhD, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στους φοιτητές μας για την επετειακή πρωτοβουλία τους αλλά και για την σεμνότητα με την οποία την πραγματοποίησαν. Είμαι βέβαιος ότι αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο θα αναλάβουν και άλλοι πολλοί συνάδελφοί τους που σπουδάζουν σε δημόσια πανεπιστήμια και κολλέγια. Είναι βαριά η παρακαταθήκη τού «ή Ελευθερία ή Θάνατος» που κληροδότησε η Γενιά του 1821 σε εμάς τους απογόνους της και σε όλη την Ανθρωπότητα. Αυτό φαίνεται ότι σήμερα οι νέοι της Ελλάδος το συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο».