«Η διπλή μάσκα προστατεύει επιπλέον. Βοηθάει στον πολλαπλασιασμό της προστατευτικότητας. Καλό είναι να τη φοράμε σε Μέσα Μεταφοράς και σούπερ μάρκετ» είπε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

Η καθηγήτρια είπε ότι δεν ισχύει ότι το κρύο σκοτώνει τον ιό. «Αντίθετα τον διευκολύνει» ανέφερε στον ΑΝΤ1.

Αναφέρθηκε στο κίνημα που έχει ξεκινήσει στις ΗΠΑ για την απελευθέρωση της παραγωγής εμβολίων, τεστ, θεραπειών για τον κορονοϊό και μασκών. Πρόκειται για κίνημα που έχει συγκεντρώσει 6.000 υπογραφές και ζητά να γίνεται απελευθέρωση της παραγωγής με την παραχώρηση πατεντών, για μαζική παραγωγή των ειδών που έχουν να κάνουν με την πανδημία.

«Γιατί από αυτό που κινδυνεύει να πάθει η ανθρωπότητα είναι μέχρι να εμβολιαστούν τα 7 δισεκατομμύρια, να υπάρξουν μεταλλάξεις, που μπορεί να ξεκινήσουν από τις φτωχότερες χώρες και πάνε σε όλες. Πρέπει να εμβολιαστεί όλη η ανθρωπότητα» ανέφερε.

«Αν εδραιωθούν οι μεταλλάξεις θα έχουμε μεγαλύτερη διασπορά κι ίσως να μην τα καταφέρουμε», απάντησε σε ερώτηση για τα αν θα παραταθεί το lockdown.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν προκαλούν ανησυχία τα νέα στελέχη, είπε πως «όλα μας ανησυχούν, γιατί ο ρυθμός αύξησης είναι διπλάσιος από το κανονικό. Ήδη σε πολλές χώρες, η βρετανική μετάλλαξη είναι το επικρατών στέλεχος».