Σωματεία εργαζομένων της Πάτρας, μαζί με την επιτροπή στήριξης των μεταναστών από την Ηλεία, έχουν δώσει ραντεβού στις 9.00 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου, με σκοπό από κοινού και με πορεία να κατευθυνθούν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πατρών, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης τους, προς τους μετανάστες-εργάτες γης, στη Νέα Μανωλάδα, με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης του πυροβολισμού ομοεθνών τους, επειδή ζήτησαν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, όπως αναφέρει το patrastimes.gr.

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν μεταξύ άλλων, επισημαίνει:
«Η μάχη των μεταναστών εργατών της Μανωλάδας είναι εξαιρετικής σημασίας για όλους μας. Είναι μια μάχη ενάντια στην απλήρωτη εργασία και την εργοδοτική τρομοκρατία. Είναι μάχη για το δυνάμωμα του συνδικαλισμού και στους εργάτες γης.

Θέλουμε την καταδίκη των ενόχων για να μην τολμήσει ποτέ ξανά κανένα αφεντικό να επιτεθεί (με οποιονδήποτε τρόπο) στους εργαζόμενους που διεκδικούν και παλεύουν. Είναι μια μάχη για να συντρίψουμε τον ρατσισμό, να καταρρεύσουν στις αίθουσες των δικαστηρίων και τους δρόμους τα ρατσιστικά επιχειρήματα, μια μάχη για την νομιμοποίηση των μεταναστών και την οργάνωσή τους σε συνδικάτα στη Μανωλάδα και σε ολόκληρη την Ελλάδα…».