Με δεδομένο ότι η επιτροπή λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε το άνοιγμα των κομμωτηρίων, το newsbeast.gr συνομίλησε με την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων και Κομμωτών Ελλάδας, κα. Μαρία Σωτηροπούλου για το τι μέλλει γενέσθαι και αν βλέπει θετικά ο κλάδος αυτή την εξέλιξη.

Όπως είπε: «Δεν έχουμε ακόμη κάποια επίσημη ενημέρωση, αλλά εφόσον το αποφασίσει η πολιτεία που έχει λάβει τις ανάλογες οδηγίες από τους ειδικούς, αυτό θα κάνουμε. Εμείς δεν είμαστε ειδικοί. Εμείς ξέρουμε μόνο να παρέχουμε υπηρεσίες ομορφιάς. Είμαστε υποχρεωμένοι να πειθαρχήσουμε σε ό,τι πει το κράτος και ειδικά οι λοιμωξιολόγοι, για αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που διακυβεύεται το υπέρτατο αγαθό της δημόσιας υγείας».

Για το αν συμφωνούν οι συνάδελφοί της με αυτή την εξέλιξη απάντησε: «Η πλειοψηφία συμφωνεί να ανοίξουμε για λόγους οικονομικούς, ωστόσο υπάρχουν και πολλοί συνάδελφοι που φοβούνται να ανοίξουν για λόγους υγείας.

Διστάζουν γιατί δεν έχουν γίνει πολλά τεστ και φοβούνται μήπως με μία αδέξια κίνηση είτε δικοί τους, είτε του πελάτη υπάρξει διασπορά του κορονοϊού» και πρόσθεσε: «Πολλοί θέλουν να κάνουν το τεστ, αλλά κοστίζει, γι’ αυτό πιστεύουν ότι έπρεπε να συνταγογραφείται από την πολιτεία»

«Κομμωτές κουρεύουν παράνομα στα σπίτια»

Παράλληλα, «φωτιά» έχουν πάρει τα τηλέφωνα για κούρεμα κατ’ οίκον ενόψει των εορτών με τον Πρόεδρο του Σωματείου Κουρέων Κομμωτών Θεσσαλονίκης Παύλο Κολοβό να «κρούει» τον κώδωνα του κινδύνου για διασπορά του ιού στα σπίτια των πολιτών αλλά και άνθιση της παραοικονομίας σε βάρος των νόμιμων καταστηματαρχών.

Δέκτης πληθώρας καταγγελιών σε σχέση με τη μη τήρηση των μέτρων, από έναν αριθμό κομμωτών και κουρέων που πραγματοποιούν επισκέψεις κατ’ οίκον ή δέχονται «επισκέψεις» γίνεται και η Κλαδική Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδας.

Η Ομοσπονδία καταδικάζει απερίφραστα κάθε συμπεριφορά αυτού του είδους εκ μέρους των κομμωτών νόμιμων ή πλανόδιων, οι οποίοι – όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της – δεν εκθέτουν απλά και μόνο έναν ολόκληρο κλάδο παρανομώντας, δεν επιδεικνύουν μόνο αντιεπαγγελματισμό και αντισυναδελφικότητα, αλλά άκρα ανευθυνότητα και έλλειψη σοβαρότητας θέτοντας την υγεία τους, την υγεία των πελατών τους και των οικογενειών τους σε πιθανό κίνδυνο και όλης της κοινότητας.