Στις πύλες των νοσοκομείων συγκεντρώθηκαν σήμερα οι εργαζόμενοι ζητώντας καταβολή του δώρου Χριστουγέννων, ένταξη στα ΒΑΕ, ισχυρή δημόσια υγεία και μονιμοποίηση εκτάκτων.

Οι διαμαρτυρίες εντάσσονται στην ημέρα δράσης των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

«Αποδεκατισμένοι, νυχθημερόν αφού δεν υπάρχουν άδειες, δίνουμε τη μάχη να κερδίσουμε τον υγειονομικό πόλεμο […] Οι χρόνιες παθογένειες του συστήματος σε υποδομές, εξοπλισμό, προσωπικό και χρηματοδότηση δυσχεραίνουν το έργο μας» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης, Γιάννης Κούτρας είπε σύμφωνα με το grtimes.gr:

«Σήμερα βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου οι νεκροί είναι καθημερινά περίπου εκατό στην χώρα και τα κρούσματα εξακολουθούν να είναι υψηλά. Δυστυχώς έχουμε έντεκα νεκρούς συναδέλφους από κορονοϊό και μέσα σε αυτή τη συγκυρία η κυβέρνηση επιμένει να μη δικαιώνει τους υγειονομικούς, να μη τους αναγνωρίζει βάζοντας τους στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, εξακολουθεί να μη κάνει προσλήψεις, κατεβάζει έναν προϋπολογισμό ο οποίος μειώνει και άλλο τα κονδύλια για την υγεία και είναι πολύ μεγάλη πρόκληση».

Δείτε φωτογραφίες από το ΑΧΕΠΑ: