Για τις 8 Μαρτίου 2011 αναβλήθηκε η εκδίκαση στο Μισθοδικείο των αιτήσεων δύο δικαστών που ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο μειώθηκαν αναδρομικά από 1.1.2010 τα επιδόματά τους, η πάγια αποζημίωση ειδικών συνθηκών προσφοράς υπηρεσιών, αλλά και η περικοπή των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινών διακοπών.

Παράλληλα ο ένας εκ των δικαστών κατέθεσε και πρόσθετους λόγους επισημαίνοντας ότι οι οικονομικοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν είναι αντίθετοι στο Διεθνές Σύμφωνο του ΟΗΕ για τα οικονομικά, κοινωνικά και μορφωτικά δικαιώματα, καθώς το ύψος του μισθού ανάγεται σε απαράβατο όρο της εργασιακής σχέσης κάθε προσώπου. Σύμφωνα με το δικαστή απαγορεύεται στο νομοθέτη οποιαδήποτε επέμβαση στο ύψος του μισθού με ευθείες και οριστικές μειώσεις αυτού, καθόσον αποτελούν παραβίαση του ατομικού δικαιώματος επί του μισθού.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του νομικού τμήματος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, της ΑΔΕΔΥ, των συνταξιούχων εν όψει της εκδίκασης στις 23 Νοεμβρίου στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας των αιτήσεων κατά του Μνημονίου που έχει καταθέσει ο ΔΣΑ, η ΑΔΕΔΥ κ.α. Επίσης, σήμερα οι δικηγόροι του νομικού τμήματος του ΔΣΑ κατέθεσαν στο ΣΤΕ πρόσθετους λόγους προσβολής του Μνημονίου.