Δε σταματούσαν να δέχονται κλήσεις και να πηγαίνουν σε διάφορα μέρη της Κρήτης οι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από το απόγευμα της Τρίτης μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που «χτύπησαν» με μανία το νησί.

Οι κλήσεις για δέντρα που είτε κόπηκαν και έπεσαν σε δρόμους, είτε ετοιμάζονταν να πέσουν έρχονταν «βροχή» στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής, όπως αναφέρει το cretalive, ενώ ξέσπασε και πυρκαγιά σε υπόστεγο με ζώα στην περιοχή του Κατσαμπά, στο Ηράκλειο, με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνει ακόμη δυσκολότερη αργά χθες το βράδυ.

Συνολικά, οι Πυροσβέστες επενέβησαν σε οκτώ περιπτώσεις για απομάκρυνση δέντρων, δύο στο Ηράκλειο, δύο στη Σητεία, δύο στο Ρέθυμνο και δύο στα Χανιά και σε πέντε περιπτώσεις απομάκρυνσης μεγάλων αντικειμένων (π.χ. πινακίδων), μια στο Ηράκλειο και τέσσερις στη Σητεία, όπου και υπήρχε μεγάλο πρόβλημα με την ένταση των ανέμων.

Παράλληλα, αναστάτωση προκλήθηκε και στο λιμάνι της Σούδας, όταν ξαφνικά διαπιστώθηκε ότι πλωτή δεξαμενή του Πολεμικού Ναυτικού, από τον Ναύσταθμο είχε «πλεύσει» μέχρι το εμπορικό λιμάνι, αφού πρώτα είχε αποκολληθεί από τη βάση της, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, σύμφωνα με το zarpa.gr.

Όπως ενημέρωσε το Λιμεναρχείο Σούδας, «μία πλωτή δεξαμενή του Πολεμικού Ναυτικού, αποκολλήθηκε λόγω σφοδρών καιρικών φαινομένων, έφτασε μέχρι το λιμάνι της Σούδας και τον προβλήτα “Αδριάς” όπου προσδέθηκε με την βοήθεια ρυμουλκών σκαφών». Να σημειωθεί ότι στην δεξαμενή, η οποία ούτως ή άλλως ήταν άδεια, δεν έχει προκληθεί καμία ζημιά.

Να σημειωθεί ότι οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν προβλήματα και στην κυκλοφορία των οχημάτων, με πτώση κλαδιών στην λεωφόρο Σούδας και στα Νεροκούρου.

(Φωτογραφία αρχείου)