Το click away, ο νέος τρόπος με τον οποίο θα γίνονται τα ψώνια στις γιορτές, μπήκε αυτή τη φορά στο στόχαστρο του Γιώργου Μπαμπινιώτη.
«Και τώρα click away. Καλά να πάθετε…», σχολιάζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Γιώργος Μπαμπινιώτης και συνεχίζει:
Όσοι «κατάπιαν» το take away, τώρα «καπάκι» θα καταπιούν και το click away! Τους take και τους σήκωσε το take away, τώρα τους click και τους πάτησε το click away! Και ποιος ξέρει τι τους περιμένει λίγο πιο away. Πλακώνει και η μαυρίλα τής Black Friday! Καλά να πάθουν…
Εμείς (οι ταπεινοί τής γλώσσας μας) θα λέμε «(παραγγγελία) για το σπίτι» το take away και «(παραγγελία) για έξω» το click away. Και θα καταλαβαινόμαστε….Επίσης, —το ξεκαθαρίζω—προσωπικά, έχοντας έντονη την αίσθηση τού χιούμορ και την τάση αυτοσαρκασμού, δεν με θίγουν κάποια άκακα γλωσσικά πειράγματα. Και προσοχή! Δεν είμαι υπέρ τού «καμία ξένη λέξη στην γλώσσα μας»∙ είμαι εναντίον τού «κατακλυσμού τής γλώσσας μας από ξένες λέξεις». Δεν διαφέρουν αυτά;
Και τώρα «click away». Καλά να πάθετε…
Όσοι «κατάπιαν» το take away, τώρα «καπάκι» θα καταπιούν και το click away! Τους…
Δημοσιεύτηκε από Γεώργιος Μπαμπινιώτης στις Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
Σημειώνεται πως το click away προβλέπει ότι ο καταναλωτής θα κάνει την παραγγελία στο κατάστημα, η παραγγελία θα ετοιμάζεται, θα κλείνεται ραντεβού με τον καταστηματάρχη και θα πηγαίνει να την παραλαμβάνει από το κατάστημα.
Πρόσφατα ο πρώην πρύτανης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και καθηγητής Γλωσσολογίας είχε αντιδράσει και για τα lockdown, delivery και take away, τονίζοντας ότι προτιμάει τις ελληνικές λέξεις για τους όρους.
Μάς … take away και μάς σήκωσε με τον κορωνοϊό να καλπάζει και να οδηγούμαστε όλο και περισσότερο ως διατροφική διέξοδο…
Δημοσιεύτηκε από Γεώργιος Μπαμπινιώτης στις Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020