Χρυσοθήρες ψάχνουν να βρούνε λίρες στην Άνω Κερασιά με κάθε «επισημότητα» μάλιστα, αφού φρόντισαν για τις σχετικές άδειες από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Άνθρωποι και μηχανήματα τέθηκαν στην υπηρεσία της έρευνας που ξεκίνησε χθες στο ιστορικό χωριό της Άνω Κερασιάς και αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, υπό την επίβλεψη -όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία- των υπηρεσιών Υπουργείων και της Αστυνομίας της περιοχής.
Στο όμορφο χωριό του Δυτικού Πηλίου, στην Κερασιά, όλοι χθες από το πρωί ήταν επί ποδός. Είχαν ενημερωθεί για το κρυμμένο θησαυρό και ήταν το αποκλειστικό θέμα συζήτησης όλων. Ορισμένοι μάλιστα μετέβησαν και στο σημείο… που είχαν επικεντρωθεί οι έρευνες, εάν και δεν επιτρέπονταν σε κανέναν εκτός από τους άμεσα ενδιαφερόμενους να πλησιάσουν. Η Αστυνομία είχε κυκλώσει το χώρο προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα.
Τα ειδικά μηχανήματα των ιδιωτών έφτασαν στην Άνω Κερασιά, στην περιοχή «Σουβάλα», νωρίς το πρωί. Οι επίδοξοι «χρυσοθήρες» σύμφωνα με πληροφορίες διαμένουν στη Μαγνησία και ειδικότερα σε Βόλο και Αλμυρό. Κατά το παρελθόν είχαν επιχειρήσει ξανά στο ίδιο σημείο να αναζητήσουν το «θησαυρό», ωστόσο από χθες ξεκίνησε η επίσημη επιχείρηση με όλο τον εξοπλισμό.
Παρόντες κατά τη διάρκεια όλης της μέρας που συνεχίζονταν το σκάψιμο από τα μηχανήματα, εκπρόσωπος του Δήμου Κάρλας, του Δασαρχείου, του Υπουργείου Πολιτισμού, της Κτηματικής Υπηρεσίας και φυσικά ο Αστυνόμος Καναλίων και η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κερασιάς Αντ. Χασιώτη, που ενημερώθηκε από τους δημότες για το όλο θέμα.
Το «ψάξιμο» στην περιοχή συνεχίστηκε μέχρι τις 4 το απόγευμα και θα επαναληφθεί σήμερα το πρωί και πάλι παρουσία των αρμόδιων υπηρεσιών. Το μέρος πλέον φυλάσσεται, όπως προβλέπεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.
Οι χρυσοθήρες, πριν να ζητήσουν τη νόμιμη άδεια, είχαν κάνει μετρήσεις στην περιοχή που τους επιβεβαίωσαν, όπως ισχυρίζονται, την ύπαρξη λιρών που εκτιμάται ότι θάφτηκαν στην περιοχή κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου και της Αντίστασης στο μαρτυρικό χωριό της Άνω Κερασιάς.
Όπως πιστεύουν ορισμένοι, πρόκειται για μπαούλα με λίρες που τοποθετήθηκαν σε συγκεκριμένη πλαγιά.
Για τον εντοπισμό του θησαυρού θα χρησιμοποιηθούν γεωτρύπανα που μπορούν να φτάσουν σε βάθος ακόμη και 50 μέτρων.
πηγή: Ταχυδρόμος