Με δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες, η μια του Εργατικού Κέντρου και η άλλη του ΠΑΜΕ, συμμετείχαν οι εργαζόμενοι του Ηρακλείου στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στις 10 το πρωί εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου όπου εκπρόσωποί τους σε ομιλίες τους τόνισαν ότι διαμαρτύρονται για τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα, την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας και των ιδιωτικοποιήσεων και ζήτησαν μέτρα προστασίας των δημόσιων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών και άμεση στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων.

Ακόμη, αναφέρθηκαν στην κατάσταση της χώρας και επιτέθηκαν στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «συνεχίζει την αντεργατική πολιτική της ψηφίζοντας πολυνομοσχέδια που δίνουν τη χαριστική βολή σε κοινωνία και οικονομία, καταργώντας κάθε παροχή κοινωνικής ασφάλειας, εντείνοντας την ύφεση και τα αδιέξοδα».

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία του ΕΚΗ και της ΑΔΕΔΥ από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, προς τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Νωρίτερα, εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου.