Το Φεβρουάριο του 2014 η Γλυφάδα απέκτησε ένα καινούριο στέκι, ένα αμιγές wine bar στο στενάκι της Μάρκου Μπότσαρη. Το Vein Cheese & Wine bar, έκανε αίσθηση αμέσως με το μοντέρνο χώρο και τα βιομηχανικά στοιχεία επιμελημένα από την ιδιοκτήτρια και αρχιτέκτονα Δέσποινα Χαραλάμπους σε συνεργασία με το διακοσμητή Νίκο Καραθανάση.

Τα βασικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν -μέταλλο, ακατέργαστη πέτρα, βιομηχανικό κρύσταλλο- του δίνουν ένα άμεσα αντιληπτό νεοϋρκέζικο στυλ, το οποίο μας αρέσει πολύ.

Κατηφορίζουμε, λοιπόν προς τα νότια προάστια και επιλέγουμε το νέο spot της Γλυφάδας για να ακούσουμε jazz και swing μελωδίες από τις φωνές των Frank Sinatra, Edith Piaf, Nino Rota.


Όλα αυτά δεν θα έμοιαζαν τόσο ιδανικά, ωστόσο, αν δεν έδεναν τέλεια με την πλήρως ενημερωμένη λίστα κρασιών επιμελημένη από το sommelier Γιάννη Χρυσό. Συνολικά 120 διαφορετικές και επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα (δεν σερβίρονται καθόλου σκληρά ποτά) «συναγωνίζονται» σε άρωμα και γεύση, σκοπεύοντας μόνο στην επιλογή σας.

Σημειώστε ότι 25 από αυτές διατίθενται και σε ποτήρι, ενώ σε όσους αρέσουν οι νέες και μη συνηθισμένες γεύσεις προτιμήστε κάποιο από τα cocktails με βάση το κρασί.

Ό,τι και αν επιλέξετε συνδυάζεται ιδανικά με κάποια από τις προτάσεις της κουζίνας, κρύα ή ζεστά πιάτα, συμπεριλαμβανομένων δροσερών σαλατών, ποικιλιών με αλλαντικά και τυριά, εμπνευσμένων μπρουσκετών.

Προτιμήστε, κατσικίσιο τυρί με κροκάν αμυγδάλου και μαρμελάδα μούρων, μπρουσκέτες με ροκφόρ και καραμελωμένα κρεμμύδια, αρωματισμένες γαρίδες με κρέμα lime.

Αν το επισκεφτείτε πρωινές ώρες, ωστόσο, θα απολαύσετε αρωματικό καφέ και πλούσιο πρωινό, ενώ το μεσημέρι το Vein Cheese & Wine αποτελεί ιδανική επιλογή για lunch break με το πιάτο- πρόταση ημέρας. Οι λάτρεις των γλυκών μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τιραμισού με μασκαρπόνε ή κάποιο από τα γλυκά με βάση τη σοκολάτα.

*Tip: Κάθε Τετάρτη βράδυ μαζί με το κρασί σας θα απολαύσετε και μουσικές cabaret των δεκαετιών του 1920 και του 1930.

Info

Μάρκου Μπότσαρη 3, Γλυφάδα
Τηλ. +30 215 5159777
[email protected]
www.facebook.com/veinvein

Τρίτη-Κυριακή: 08.00-02.00, Δευτέρα: 08.00-17.00

3,20 ευρώ (cappuccino), 2,50 ευρώ (ποτήρι κρασί 75 ml), 5 ευρώ (ποτήρι κρασί 150 ml), από 8 ευρώ (cocktail)


 Μάθε τα πάντα για την Αθήνα και τα καλύτερα στέκια της κατεβάζοντας δωρεάν το Athens by GreekGuide.com!