Με ένα εξαίρετο master class στο Θέατρο «Μέγας Αλέξανδρος» του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, (Παρασκευή 14/3, 12.00 το μεσημέρι) της αμερικανίδας παραγωγού Andrea Meditch, που διοργανώνεται με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας και τη συμμετοχή των ταινιών τριών εξαίρετων καθηγητών του, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ, δηλώνει φέτος δυναμικότατο «παρών» στη διεξαγωγή του 16ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ντοκυμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Η Andrea Meditch έχει πάρει μέρος στην παραγωγή του Οσκαρικού «Man on Wire» του James Marsh, του υποψήφιου για Όσκαρ «Encounters at the End of the World» του Werner Herzog, αλλά και του «Grizzly Man» του ίδιου σκηνοθέτη.

Φέτος έχει εργαστεί ως παραγωγός στο «Dangerous Acts Starring the Unstable Elements of Belarus», το οποίο έκανε πρεμιέρα στο IDFA (το μεγαλύτερο Ευρπαϊκό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ), συνέχισε την πορεία του στο Toronto International Film Festival και θα προβληθεί και στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Πέρα από την ιδιότητα της παραγωγού, η Meditch παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε πανεπιστήμια, φεστιβάλ, ταινίες και σκηνοθέτες, ενώ έχει εργαστεί και στη διανομή ντοκιμαντέρ μέσω του National Geographic και του Discovery Channel, όπου ήταν επικεφαλής του τμήματος development. Η Meditch ήταν πρόσφατα μέλος της κριτικής επιτροπής στα φεστιβάλ του Silverdocs και Sundance

Ο καθηγητής Σκηνοθεσίας γνωστός από την τελευταία εξαίρετη δουλειά του «ο Μανάβης» Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, συμμετέχει με την ταινία «ΗΘΟΠΟΙΟΙ- Ημερολόγιο σπουδής (Becoming an actor)», και η Μαγδαληνή Ρεμούνδου καθηγήτρια – υπεύθυνη ακαδημαϊκών σπουδών του προγράμματος ΒΑ Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου συμμετέχει με την ταινία «2013 Θερινά Σινεμά στην Αθήνα (2013 Open Air Cinemas in Athens)».

Παράλληλα, ο καθηγητής Ηχοληψίας και υπεύθυνος του τομέα Ήχου και Σκηνοθεσίας Ηλίας Φλάμμος, επιμελείται το sound design στις ταινίες – Η ζωή στη χώρα των συνόρων, (Αίθουσα ΤΟΝΙΑ MARKETAKI 19/3/2014 20:00, 22/3/2014 15:00) ένα σπονδυλωτό έργο που αποτελείται από αυτοτελή μικρού μήκους πορτρέτα ιδιαίτερων χαρακτήρων της Πάτμου, μία αναζήτηση της προσωπικής ελευθερίας ανθρώπων επιλεγμένων από τρεις ξεχωριστές κοινωνικές ομάδες του νησιού, τις «Αλυκές» ένα εικαστικό ντοκιμαντέρ για τις αλυκές του Αγγελοχωρίου (Αίθουσα Παύλος Ζάννας – Ολύμπιον 17/3/2014 20:00, 18/3/2014 15:00) και το «Ημερολόγιο Σπουδής» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου.

Λίγα λόγια για τα έργα:

ΗΘΟΠΟΙΟΙ- Ημερολόγιο σπουδής

Ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, μετά την επιτυχία του πολυβραβευμένου ντοκυμαντέρ του «ο Μανάβης» το οποίο βραβεύτηκε στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Θεσσαλονίκης, καταπιάνεται τώρα με την καλλιτεχνική εκπαίδευση στην οποία έχει αφιερώσει, ως δάσκαλος, μεγάλο μέρος της δημιουργικότητάς του.

Η ταινία

Aθήνα 2010. Μια ομάδα νέων δίνουν εξετάσεις σε μια δραματική σχολή και ξεκινούν την προσπάθεια να γίνουν ηθοποιοί. Το ντοκιμαντέρ αφουγκράζεται τις αγωνίες και τα όνειρά τους κατά τα τρία χρόνια της φοίτησή τους, ενώ παράλληλα αποτυπώνει το πώς η όλη εμπειρία τους διαμορφώνει όχι μόνο ως ηθοποιούς αλλά και ως χαρακτήρες.

Διάρκεια: 61 λεπτά
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος
Σενάριο:Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος – Γλυκερία Πατραμάνη
Μοντάζ:Γιώργος Σαβόγλου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χάρης Φάρρος
Μουσική: Βαγγέλης Φάμπας
Ηχητική επεξεργασία – Μίξη ήχου: Ηλίας Φλάμμος
Παραγωγή: KinoLab
Ιστοσελίδα της ταινίας: www.becominganactor.gr
Δείτε το τρέιλερ της ταινίας: www.becominganactor.gr

Αίθουσα Τόνια Μαρκετάκη, Λιμάνι – Παρασκευή 21/3/2014, 20:00
Αίθουσα Σταύρος Τορνές, Λιμάνι – Κυριακή 23/3/2014, 18:00

2013 Θερινά Σινεμά στην Αθήνα

Η ταινία

2013 η Αθήνα βιώνει την οικονομική κρίση. Συνεχίζουν τα θερινά σινεμά της Αθήνας να αποτελούν όαση για απόδραση από την μουντή, απάνθρωπη καθημερινότητα ή πλήττονται από την ύφεση;

Στην ταινία μιλάνε οι: Γρηγόρης Καραντινάκης Γεν. Διευθυντής Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Νίκος Περάκης σκηνοθέτης, Ορέστης Ανδρεαδάκης Καλ. Διευθυντής Open Air Festival και περιοδικού Σινεμά, Ντίνος Αυγουστίδης ιδιοκτήτης του Σινέ Ψυρρή, Θωμάς Μανιάκης ιδιοκτήτης του Σινέ Θησείον βραβευμένο ως το καλύτερο σινεμά στον κόσμο από το CNN κ.ά. Οι βασικοί συντελεστές της ταινίας είναι απόφοιτοι παλαιότερων ακαδημαϊκών ετών του ΒΑ Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου.

Διάρκεια 45 λεπτά

Σκηνοθεσία: Μαγδαληνή Ρεμούνδου
Σεναριακή Ιδέα : Θανάσης Αγγελόπουλος
Μοντάζ: Αριστέα Παπαναστασίου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Μαυροφοράκης

Μουσική: Stereo Mike
Ηχητική επεξεργασία – Μίξη ήχου: Γιάννης Πετρόλιας
Παραγωγή: RGB Studios & StageTrick Entertainments
Ιστοσελίδα : www.stagetrick.com
Δείτε το τρέιλερ της ταινίας: www. stagetrick.com

Αίθουσα Τόνια Μαρκετάκη – Λιμάνι 14/3/2014, 17:00
Αίθουσα Τόνια Μαρκετάκη – Λιμάνι Κυριακή 16/3/2014, 13:00