Στο γραφείο του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα βρέθηκαν σήμερα οι δύο δημοτικοί αστυνομικοί, που συνέβαλαν στην αποτροπή της αρπαγής 10χρονου κοριτσιού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς ο δήμαρχος ήθελε να τους συγχαρεί.

Ο κ. Ζέρβας υποδέχτηκε την Ευαγγελία Στρατή και τον Πορφύρη Ευσταθιάδη, τους δημοτικούς αστυνομικούς, οι οποίοι τού περιέγραψαν το πώς εκτυλίχθηκε το περιστατικό, την περασμένη Παρασκευή, σε κεντρικό σημείο της πόλης, με εμπλεκόμενο έναν 63χρονο.

«Είναι εξαιρετικό το έργο που επιτελούν οι δημοτικοί αστυνομικοί κάθε μέρα και ένα σημαντικό κομμάτι είναι το κοινωνικό πρόσωπο που δείχνουν», είπε ο δήμαρχος, υπενθυμίζοντας πως και στο παρελθόν η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης βοήθησε στον εντοπισμό ενός ακόμη μικρού κοριτσιού, ύστερα από συναγερμό που είχε σημάνει το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Υπογράμμισε, δε, ο κ. Ζέρβας, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, πως η δημοτική αστυνομία δεν είναι υπεύθυνη μόνο για κλήσεις και για πρόστιμα στους παραβάτες οδηγούς αλλά «επιτελεί ένα σύνθετο έργο».

Ανέφερε, τέλος, ότι θα εισηγηθεί να δοθεί εύφημος μνεία στους δύο δημοτικούς αστυνομικούς, ενώ τους χάρισε και ένα μπουκάλι κρασί «Γοργόνα», από τα σταφύλια του δημοτικού αστικού αμπελώνα.

Σήμερα οδηγείται στον ανακριτή ο 63χρονος

Προανακριτικά ο 63χρονος δεν παραδέχεται καμία από τις κατηγορίες σε βάρος του και εμπλέκει πάρα πολύ τη μητέρα του μικρού κοριτσιού. Λέει ότι γνώριζε για τη σχέση τους και ότι δεν υπάρχει τίποτα ύποπτο. Σήμερα θα απολογηθεί στον ανακριτή, ενώ μένει να φανεί τι στάση θα κρατήσει η οικογένεια της ανήλικης.